Γαλαταριώτης και Σάββα συμπλήρωσαν το βάθρο για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής

72

Ο Nasser Al Attiyah με τον Matthieu Baumel με το Ford Fiesta R5 ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο φετινό Ράλι Κύπρος 2017. Πέραν του ότι κέρδισαν την πρώτη θέση στον 4ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κέρδισαν και τον 3ο γύρο του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής.

Ως γνωστό το Ράλι Κύπρος 2017 είναι εδώ και χρόνια ο μοναδικός αγώνας στο κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της FIA. Παράλληλα προσμετρούσε και για το τοπικό Κυπριακό Πρωτάθλημα Ράλι. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό συμμετοχών.

Για το Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής ( MERC ) δήλωσαν αρχικά ενδιαφέρων 13 πληρώματα για να λάβουν μέρος από τα οποία τα πέντε από το εξωτερικό και τα οκτώ κυπριακά ανάμεσα τους και το τουρκοκυπριακό πλήρωμα Mehmet Yusel / Akan Keskinel με το Ford Fiesta S2000.

Τη αγωνιστική δράση ξεκίνησαν τα 12 πληρώματα καθώς ο Λιβάνιος Πρωταθλητής Roger Fechali που θα είχε για συνοδηγό τον Joseph Matar σε ένα Mitsubishi Lancer Evo 8 δεν έλαβε μέρος.

Από την αρχή υπήρχε φαβορί για τη νίκη και δεν ήταν άλλος από τον μόνιμο πολυπρωταθλητή της Μέσης Ανατολής την τελευταία δεκαετία τον οδηγό από το Κατάρ Nasser Al Attiyah. Οντως δεν είχαμε καμιά έκπληξη και φυσιολογικά με σχετική άνεση πήρε τη νίκη και τους βαθμούς κάνωντας σημαντικότατο άλμα στην κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Φυσικά δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι πλέον η εξέλιξη του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής μετά το εμπάρκο που έχουν κυρήξει οι άλλες Αραβικές χώρες στο Κατάρ καθώς απομένουν άλλοι δύο αγώνες.

Επιστρέφοντας στην ανασκόπηση και τον απόηχο του αγώνα μεγάλο ενδιαφέρων υπήρχε για τις υπόλοιπες θέσεις.

Με την εναρκτήρια ειδική του αγώνα εντυπωσιακά κινήθηκαν στο Καλό Χωριό οι Μιχάλης Ποσίδειας / Γιώργος Αλεξάνδρου με το Mitsubishi Lancer Evo X και πέτυχαν τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο μετά το Nasser Al Attiyah.

Πολύ καλά όμως κινήθηκαν και τα άλλα κυπριακά πληρώματα που λάμβαναν σε αυτό το πρωτάθλημα με τους Σάββα Σάββα και Ανδρέα Παπανδρέου να περνούν στην 3η θέση ακολουθούμενη από τους Κώστα Ζήνωνος και Φάνο Χριστοφή.

Με την ολοκλήρωση του πρωινού σκέλους της πρώτης μέρας η μόνη διαφοροποίηση που έγινε στην κατάταξη ήταν ότι οι Σίμος Γαλαταριώτης / Αντώνης Ιωάννου κάλυψαν την διαφορά από τους Κώστα Ζήνωνος / Φάνο Χριστοφή και πέρασαν στην 4η θέση. Όλα τα πληρώματα που ξεκίνησαν τον αγώνα 12 στο σύνολο ήταν στην αγωνιστική δράση.

Ανεβάζοντας ρυθμούς οι Γαλαταριώτης / Ιωάννου στο δεύτερο πέρασμα από το Καλό Χωριό ανέβηκαν στην 2η θέση αφήνωντας πίσω τους το Μιχάλη Ποσίδεια και τον Σάββα Σάββα.

Η πρώτη μέρα του αγώνα ολοκληρώθηκε από όλα τα πληρώματα με το Nasser να ανοίγει συνεχώς την διαφορά τον Σίμο Γαλαταριώτη να ακολουθείστην δεύτερη θέση .

Πραγματικά μεγάλες ήταν οι μάχες για τις υπόλοιπες θέσεις με μικρές μάλιστα τις διαφορές. Τρίτος βρισκόταν ο Σάββας Σάββα ακολουθούμενος από το Μιχάλη Ποσίδεια με τον Δημήτρη Παπασάββα, Ανδρέα Φιλίππου και Κώστα Λαό να ακολουθούν.

Ετσι διαφάνηκε ότι πέραν από τη κορυφαία θέση του βάθρου που ήταν προκρατημένοι για τις υπόλοιπες δύο θέσεις όλα ήταν ρευστά.

Καταστροφική η δεύτερη μέρα

Μπορεί όλα να κύλισαν ομαλά για όλους τους συμμετέχοντες για τους βαθμούς του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής την πρώτη μέρα αλλά καταστροφική ξεκίνησε η μέρα για τους Μιχάλη Ποσίδεια και Κώστα Ζήνωνος που τέθηκαν εκτός μάχης στην εναρκτήρια διαδρομή στο Γέρι.

Ο Σάββας Σάββα παρέμεινε στην 3η θέση πίσω από τον Γαλαταριώτη έχοντας πλεονέκτημα πάνω από τρία λεπτά από τον Ανδρέα Φιλίππου που ακολουθούσε.

Το πρώτο πέρασμα από το Αβδελερό έθεσε εκτός μάχης και τον οδηγό από την Πάφο το Δημήτρη Παπασάββα που είχε για συνοδηγό τον Γιάννη Ευριπίδου.

Καταστροφικό ήταν το δεύτερο πέρασμα από το Αβδελερό και για τους Ανδρέα Φιλιππου / Δημήτρη Δημητρίου που αποχώρησαν και έτσι παρέμειναν στον αγώνα οκτώ μόλις πληρώματα τα οποία συνέχισαν και ανέβηκαν στη ράμπα του τερματισμού.

O Asem Aref  που είχε για συνοδηγό τον Musa Djiyerian στο Renault Clio μετά το Ράλι της Ιορδανίας πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην κατηγορία RC3.

Μέσα από το φωτογραφικό υλικό που μας παραχωρήθηκε από τους Pits Direct μπορείτε να διακρίνεται σε τι συνθηκες ήταν ο αγώνας με την σκόνη και την πούδρα στις ειδικές διαδρομές που σε συνδιασμό με τις πέτρες ήταν ένας αγώνας επιβίωσης παρά ένας αγώνας ανταγωνιστικός. Μέτρησε η καλή προετοιμασία του αυτοκινήτου και κάπως η τύχη…

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ MERC

1 Nasser Al Attiyah / Matthieu Baumel        Ford Fiesta R5                         2: 31: 44.3

2 Simos Galatariotis / Antonis Ioannou        Mitsubishi Lancer Evo X        + 6:12.0

3 Savvas Savva / Andreas Papandreou         Mitsubishi Lancer Evo IX       + 9:55.1

4 Costas Laos / Moukis                                  Mitsubishi Lancer Evo IX       + 18:08.7

5 Mshari Altefiri / Nicholas Theophanides  Mitsubishi Lancer Evo IX       + 24:40.9

6 Mehmet Yusel / Akan Keskinel                   Ford Fiesta S2000                   + 34:49.6

7 Edith Weiss / Andreas Kittiras                   Mitsubishi Lancer Evo IX       + 57:03.4

8 Asem Aref / Musa Djiyerian                       Renault Clio                            + 1:33:59.8