Γρίφος για οδηγούς και ομάδες το Ράλι Σαρδηνίας

31

Το ενδιαφέρων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μεταφέρεται αυτές τις μέρες στην Σαρδηνία, όπου θα γίνει ο 7ος αγώνας της σεζόν και αποτελεί τον τρίτο στη σειρά χωμάτινο αγώνα και τον πιο σκληρό κατά γενική ομολογία που περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό ημερολόγιο.

 

Πολλές από τις ειδικές διαδρομές του αγώνα είναι ιδιαίτερα σκληρές με τη σειρά εκκίνησης να διαδραματίζει και εδώ σημαντικό ρόλο.

Ο Βέλγος Thiery Neuville προηγείται στη βαθμολογία ακολουθούμενος από το πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier που θέλει να καλύψει κάπως το χαμένο έδαφος και να μην αφήσει τον Βέλγο οδηγό της Hyundai να ξεφύγει περισσότερο.

Ο Neuville θα είναι αυτός που θα ανοίγει το δρόμο στον αγώνα λόγο της βαθμολογικής του θέσης.  Βέβαια, αν επαληθευτούν τα προγνωστικά του καιρού που μιλούν για βροχή, ο Βέλγος θα είναι σε καλύτερη μοίρα από αυτούς που θα τον ακολουθούν στις πιθανότατα λασπωμένες ειδικές.

Η Σαρδηνία αποτελεί μια μεγάλη σπαζοκεφαλιά για όλους που θα θέλουν πάση θυσία να βρουν την λύση. Η επιλογή ελαστικών θα αποτελέσει επίσης ένα άλλο πονοκέφαλο  για οδηγούς και μηχανικούς.

Ο αγώνας έχει ως επίκεντρο το λιμάνι του Alghero όπου και το σερβις παρκ, ενώ ο αγώνας έχει κρατήσει κατά 66% την ίδια σχεδίαση με πέρυσι με τις αλλαγές να εντοπίζονται στο υπόλοιπο 33%. Μεγαλύτερη ειδική είναι αυτή στο Monti di Ala που έχει μήκος 37 km.

Σε ό,τι αφορά στις ομάδες, η Hyundai κατεβαίνει στον αγώνα με τους Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen και Hayden Paddon, αφήνοντας στον πάγκο τον Dani Sordo. Με τον Neuville να κυνηγά τη νίκη, o Mikklsen θα προσπαθήσει να αλλάξει τις ισορροπίες και να κάνει μια καλή επίδοση και τον Paddon να ξορκίσει την σφοδρή έξοδο που είχε στην Πορτογαλία.

Στην M-SPORT θα παραταχθούν στην εκκίνηση οι Ogier, Evans και Suninen με τον Γάλλο πεντάκις παγκόσμιο να θέλει να επωφεληθεί από τη σειρά εκκίνησης και να πάρει το πλεονέκτημα από την πρώτη ημέρα. Την ίδια στιγμή οι Evans και Suninen έχουν ανεβασμένο ηθικό μετά το βάθρο στην Πορτογαλία και θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι η επίδοσή τους εκεί δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

Στο στρατόπεδο της Toyota, o Tanak στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω του όλα τα φώτα, αφού πετυχαίνει επιδόσεις και νίκες. Ο Εσθονός είναι σε μεγάλη φόρμα, είναι γρήγορος και σταθερός αλλά στάθηκε άτυχος στην Πορτογαλία και τώρα θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Ας μην ξεχνάμε πως ο Tanak στη Σαρδηνία έχει πετύχει την πρώτη του νίκη στο WRC. Την ίδια στιγμή ο  Latvala πρέπει να διαχειριστεί το άγχος του που φουντώνει αφού βλέπει ότι οι νέοι στην ομάδα είναι και ταχύτεροι και πιο αποτελεσματικοί και αυτός έχει έως τώρα μια κακή χρονιά. Τέλος ας μην υποτιμούμε τον Lappi που έχει αποδείξει ότι και ταχύς είναι και μαχητής.

Στη Citroen, φαίνεται ότι μετά την απομάκρυνση του Meeke προσπαθούν να διαχειριστούν την επόμενη μέρα. Οι Craig Breen και Mads Ostberg θα σηκώσουν όλο το βάρος στη Σαρδηνία και σίγουρα η ψυχολογία τους δεν θα βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο. Αμφότεροι δείχνουν ικανοί για κάτι καλό αλλά όχι για βάθρο.