Η αγωνιστική Lotus Evora GT4

Εκανε την εμφάνιση της υπό την μορφή Concept στην Σαγκάη

29

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης που βρίσκεται σε εξέλιξη η Lotus πέραν από την ανακοίνωση του επερχόμενου ηλεκτροκίνητου υπεραυτοκινήτου της παρουσίασε και το αγωνιστικό πρωτότυπο Evora GT4 Concept το οποίο θα τρέξει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα από το 2020.

Η νέα γενιά της Evora GT4 εξελίχθηκε στη διάσημη πίστα της Lotus στο Hethel, με υπεύθυνο τον ιδιαίτερα έμπειρο Gavan Kershaw. Στόχος είναι να συνεχίσει την επιτυχημένη αγωνιστική πορεία της προηγούμενης γενιάς που κέρδισε μεταξύ άλλων στα British GT, Dubai 24hrs, Barcelona 24hrs, European GT4, Sepang 12hrs και Pirelli Wolrd Championship.

Το πρωτότυπο μοντέλο φορά slick ελαστικά με μονομπούλονες ζάντες, διαχύτη αγωνιστικού τύπου και μια μεγάλη φτερούγα από ανθρακονήματα στο πίσω μέρος. Τα γραφικά συνδυάζουν τις σημαίες της Μεγάλης Βρετανίας και της Κίνας και είναι μια δημιουργία του Russell Carr, υπεύθυνου σχεδιασμού της Lotus.

Το πρωτότυπο αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από υβριδικά υλικά με ανθρακονήματα, συμβάλλοντας στη διατήρηση του συνολικού βάρους στα 1.200 kg. Εμφανισιακά, μοιάζει αρκετά με την κορυφαία έκδοση δρόμου, Evora GT430, έχει όμως διαφορετικά εξαρτήματα για την ψύξη των μηχανικών  μερών.

Η λιτή καμπίνα έχει μόνο τα απαραίτητα για την πίστα, δηλαδή roll cage T45, ζώνες έξι σημείων προδιαγραφών FIA, αγωνιστικά καθίσματα προδιαγραφών HANS, οθόνη TFT 6″ μπροστά από τον οδηγό, πυροσβεστήρα και διακόπτη απενεργοποίησης των ηλεκτρικών.

Οι Cui Yue (29 ετών) και Gaoxiang Fan (25 ετών), απόφοιτοι του Geely University με συμμετοχή σε αρκετά πρωταθλήματα αγώνων, ορίστηκαν ως εργοστασιακοί οδηγοί της Lotus.

Τέλος, η εταιρεία εγκαινίασε τη σχολή Lotus Driving Academy για αναζήτηση νέων ταλέντων στην Κίνα.