Η Aston Martin στη Hypercar κατηγορία του WEC

19

Η Aston Martin ανακοίνωσε πως στην σουπερσεζόν 2020/2021 του WEC, θα συμμετέχει στη νέα Hypercar κατηγορία με τουλάχιστον 2 αγωνιστικές Valkyrie.

Η ανακοίνωση από την βρετανική ομάδα ήρθε μετά από την απόφαση της Automobile Club de l’Ouest να εισαγάγει την κατηγορία των υπεραυτοκινήτων στην κορυφαία κατηγορία του παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής της FIA (WEC).

Μάλιστα συνέπεσε με την παραμονή της 60ης επετείου της ένδοξης νίκης της φίρμας το 1959 στο θρυλικό αγώνα 24 Hours του Le Mans, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα επιστρέψει και πάλι και ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την απόλυτη νίκη στο κλασικό γαλλικό αντοχή το 2021.

Η αγωνιστική Valkyrie θα φορά τον V12 6,5-λίτρων κινητήρα της έκδοσης παραγωγής, ο οποίος θα δεχτεί της απαιτούμενες αλλαγές. Ήδη την συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν ανακοινώσει προηγουμένως η Toyota , η ByKolles  και η Scuderia Cameron Glickenhaus.

Η βρετανική φίρμα έχει απολαύσει ένα μεγάλο ρομαντισμό με το Circuit de la Sarthe, και συνεχίζει τη μακρά παράδοση των βρετανικών αγωνιστικών και μάλιστα το 2021 θα συμπληρώνει 100 χρόνια από τότε που αγωνίστηκε αρχικά η Aston Martin. Αλλά είναι περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα από τότε που ένας βρετανός κατασκευαστής εξασφάλισε κορυφαίες τιμές στο Le Mans επικαλούμενος το πρωτοποριακό πνεύμα του ιδρυτή της εταιρείας Lionel Martin και την εφευρετικότητα μερικών από τα καλύτερα μυαλά της Βρετανίας.

Τώρα είναι έτοιμος να μεταφέρει αυτό το μανδύα στην επόμενη δεκαετία με μια θαρραλέα προσπάθεια να κερδίσει το Le Mans και το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το Aston Martin Valkyrie, είναι μια επαναστατική υπερκατασκευή και δεσμεύεται στο πολυετές πρόγραμμα και αποτελεί το πιο ακραίο αυτοκίνητο και πλατφόρμα στον κόσμο.

Είναι το συνδυασμένο όραμα του Chief Technical Officer της Aston Martin Adrian Newey, της Aston Martin EVP και του Διευθύνοντος Συμβούλου Marek Reichman και του Aston Martin VP και του Chief Special Operations David King. Δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα τεχνικής συνεργασίας μεταξύ της Aston Martin, της Red Bull Advanced Technologies και του εταίρου του έργου AF Racing.

Το νέο αυτοκίνητο θα διαθέτει εκδόσεις ειδικά σχεδιασμένες για τον αγώνα του εξατομικευμένου κινητήρα V12 6.5-λίτρων με υψηλή περιστροφή. Τοποθετημένη μέσα σε μια ελαφριά δομή από ανθρακονήματα και με εμπνευσμένη αεροδυναμική τεχνολογία F1, σχηματίζει μια πλήρως ανταγωνιστική πλατφόρμα ικανή να αντιμετωπίσει την αγωνιστική νίκη.

Ο David King δήλωσε: “Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA και οι 24 Ώρες του Le Mans αντιπροσωπεύουν την απόλυτη πρόκληση για το Aston Martin Valkyrie – το πιο ακραίο hypercar στον κόσμο. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με σκοπό να ωθήσει τα όρια στο δρόμο, είναι φυσικό να συμπεράνουμε ότι το επόμενο στάδιο στην ανάπτυξή του θα ήταν να μετρήσει τις ικανότητές του στην πίστα. Δεν μπορώ να σκεφτώ τον καλύτερο τρόπο να το κάνω παρά να ανταγωνίζομαι σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και τον πιο διάσημο αγώνα ».

Ο Andy Palmer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin Lagonda, δήλωσε: “Πάντα είπαμε ότι μία μέρα θα επιστρέψουμε το Aston Martin στο Le Mans με την πρόθεση να φτάσουμε στην τελική νίκη όταν έρθει η ώρα – τώρα είναι η εποχή εκείνη. Ο David Brown ήρθε εδώ το 1959, με ένα αυτοκίνητο και μια ομάδα οδηγών ικανών να κερδίσουν. Σκοπεύουμε να το κάνουμε το ίδιο το 2021. Το Aston Martin Valkyrie είναι γεμάτο από μια τέτοια πρόκληση και βρίσκεται τέλεια στο πλαίσιο του νέου κανόνα του ACO για το «hypercar». Προσφέροντας όλες τις προηγούμενες εμπειρίες και τις γνώσεις μας να ανταγωνίζονται τα κορυφαία επίπεδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, προχωράμε σε αυτό το πιο φιλόδοξο έργο με τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία. “