Η αξιοπιστία θα έχει τον πρώτο λόγο σήμερα στην Ουαλία

8

Με το που βρήκε την ευκαιρία την άρπαξε από τα μαλιά και βρέθηκε στην πρωτοπορία του Wales Rally GB που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο λόγος βέβαια αφορά τον Εσθονό πρωτοπόρο του πρωταθλήματος οδηγών Ott Tanak που μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα την Παρασκευή με απρόβλεπτο τυπικά καιρό υποβάθμισε τον συνάδελφό του στο Toyota Yaris στο σκοτάδι της τελευταίας ειδικής της ημέρας στην Aberhirnant για να φέρει ένα πλεονέκτημα 3,4 δευτερολέπτων με το μέρος του στο σημερινό μαραθώνιο κομμάτι του αγώνα.

Ο Meeke πήρε το προβάδισμα του αγώνα στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή την Πέμπτη το βράδυ. Παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κερδίσει καμία από τις εννέα ειδικές διαδρομές στου χωματόδρομου στη βόρεια και μεσαία Ουαλία, ο Ουαλός έσπασε μια σειρά από ανταγωνιστές μέχρι την τελευταία ειδική. Το μόνο θέμα που αντιμετώπισε ήταν μια περιστροφή μετά την υπέρβαση μιας φουρκέτας.

Πιέστηκε αρκετά και από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sébastien Ogier, τον πιο κοντινό αντίπαλο του Tänak στη συναρπαστική μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο του 2019 που και αυτός κατάφερε να τον περάσει, αλλά το κορυφαίο τρίο καλύπτεται από μόνο 3.6 δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο εσθονός οδηγός είχε την τύχη να παραμείνει σε διαμάχη μετά από ένα πρόβλημα με τα βοηθητικά του φώτα στην προτελευταία ειδική καθώς το σούρουπο είχε μετατραπεί στο πλήρες σκοτάδι. “Ήταν αρκετά άγχος εκεί”, είπε στο τέλος της τελευταίας ειδικής. “Στη προηγούμενη δοκιμασία χάσαμε τα φώτα και τα καλώδια ήταν κατεστραμμένα, οπότε είχαμε πολύ λίγα να κάνουμε στο τμήμα συνδέσμου πριν από την τελευταία ειδική. Ευτυχώς είχαμε κάποια φώτα εκεί “, δήλωσε ο Εσθονος, ο οποίος κέρδισε και τις δύο ειδικές.

Αν και η ουρά του τυφώνα Lorenzo δεν κατάφερε να φέρει τον ακραίο καιρό που προβλεπόταν, η σταθερή βροχή κατέστησε τα χαλίκια στα βουνά της Snowdonia εξαιρετικά ολισθηρά και το κράτημα ήταν ασήμαντο όλο το πρωί. Καθώς ο ήλιος εμφανίστηκε το απόγευμα, ο Ogier ανέβασε το ρυθμό στο Citroën C3, ανεβαίνοντας από πέμπτος για να δημιουργήσει μια δυσοίωνη παρουσία πίσω από τον Tänak στην προσπάθειά του για μια πέμπτη νίκη στο GB σε έξι χρόνια.

Ο Thierry Neuville, ο τρίτος οδηγός στη μάχη τίτλου, τερμάτισε τέταρτος στο Hyundai i20, 4.8 δευτερόλεπτα πίσω από το Meeke. Ο Βέλγος δεν είχε μεγάλα προβλήματα, αλλά η ανάμιξη των ελαστικών του έχει κοστίσει πολύ λίγα δευτερόλεπτα το απόγευμα. Οι συμπαίκτες του Andreas Mikkelsen και Craig Breen συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα με διαφορά πάνω από μισό λεπτό.

Οι συνεργάτες στα Ford Fiesta Teemu Suninen, Elfyn Evans και Pontus Tidemand ήταν έβδομοι, όγδοοι και ενάτοι. Ο Suninen έχασε χρόνο σε μια τάφρο, ενώ ο Evans έπεσε σχεδόν 45 δευτερόλεπτα το πρωί, αφού ξερίζωσε μια πέτρα και έβλαψε την πίσω ανάρτηση του αυτοκινήτου του.

Ηγέτης στην WRC 2 Pro, ο Τσέχος Jan Kopecký, που συμπληρώνει την κορυφαία δεκάδα μετά την αποχώρηση των Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi μετά από συντριβές.

Ο Latvala έτρεξε πολύ ψηλά ήταν τρίτος, πριν τραυματίση σε μεγάλο βαθμό το Yaris που δεν είναι σε θέση να ξαναρχίσει σήμερα τον αγώνα. Ο Lappi γλίστρησε το C3 του σε ένα χαντάκι και δεν κατάφερε να το επαναφέρει στη διαδρομή.

Η σημερινή μέρα είναι αρκετά μεγάλη και περιλαμβάνει σχεδόν τη μισή ανταγωνιστική απόσταση του αγώνα. Έξι ειδικές διαδρομές στη Μέση Ουαλία ακολουθούνται από μια ειδική κλεισίματος της μέρας κατά μήκος του παραλιακού δρόμου Colwyn Bay. Η αξιοπιστία είναι βασική, χωρίς καμία υπηρεσία μετά την αναχώρηση των πληρωμάτων από το Llandudno στις 05.40 τοπική ώρα έως ότου επιστρέψουν στις 20.00 περίπου και πάλι τοπική ώρα

Παραμείνεται συνδεδεμένοι με την Newsautosport.com για συνεχή ενημέρωση από τον αγώνα.