Η Αυστρία άναψε το πράσινο φώς για την Formula 1

27
Formel 1 - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Großer Preis von Österreich 2019. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas Formula One - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Austrian GP 2019. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas

Eνα ένα τα εμπόδια για την έναρξη της σεζόν στη Formula 1 αρχίζουν να ξεπερνιούνται, με την Κυβέρνηση της Αυστρία να αποφασίζει και να δίνει επίσημα το πράσινο φώς για τη διεξαγωγή δύο αγώνων μέσα στον Ιούλιο.

Αυτό που περίμενε εδώ και αρκετό καιρό η FIA φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά, δεδομένου ότι βάσει του νέου αγωνιστικού σχεδιασμού που είχε γίνει, η Αυστρία θα φιλοξενήσει δύο διαδοχικά Grand Prix, στις 5 και 12 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ακολουθείται, κι έπειτα από διαβουλεύσεις ανάμεσα στην αυστριακή κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της Formula 1, όλοι όσοι μπουν στη χώρα για τη διεξαγωγή των δύο αγώνων θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί για κορονοϊό και να φέρουν την αντίστοιχη ιατρική βεβαίωση, ενώ οι ομάδες θα φιλοξενηθούν σε περιοχή που θα είναι αποκλειστικά για εκείνες.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά και δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής λοιπόν, η Αυστρία θα βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής της Formula 1 για δύο διαδοχικές εβδομάδες, πριν δώσει την σκυτάλη στην Ουγγαρία για το Grand Prix της Βουδαπέστης στις 19 Ιουλίου.

Θυμίζουμε ότι οι θεατές δεν θα επιτρέπονται και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του κορυφαίου κομματιού του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα διεξαθούν δυό αγώνες στην ίδια πίστα την ίδια σεζόν.

Ο υπουργός Υγείας Rudolf Anschober δήλωσε: « Εκτός από αυστηρά μέτρα υγιεινής, η ιδέα θα περιλαμβάνει τακτικές εξετάσεις και ελέγχους υγείας για τις ομάδες και όλους τους άλλους υπαλλήλους.

«Για το Υπουργείο Υγείας, η ιδέα πληροί τις προϋποθέσεις για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊου μετά από λεπτομερή ανασκόπηση από τους ειδικούς της εταιρείας. Είναι απολύτως απαραίτητο να τηρούνται όλοι οι ισχύοντες κανόνες υγιεινής και να ενημερώνονται οι υγειονομικές αρχές για κάθε βήμα».

Το μόνο τυπικό που απομένει απαιτείται η έγκριση της περιφερειακής διοίκησης.