Η Campos Racing θέλει να περάσει στην F1 το 2021

24

Οι αλλαγές που θέλει να κάνει η Liberty Media διαχειρίστρια εταιρεία του κορυφαίου κομματιού του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Formula 1 από το 2021 φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρων σε επίδωξους μνηστήρες να επανέλθουν στο σπόρ.

Ως γνωστό η διαχειριστές του αθλήματος προχωρούν σε μια σημαντική αναθεώρηση των κανονισμών που θα διέπουν το άθλημα σε δυό χρόνια συμπεριλαμβανομένου και του ανώτατου ορίου του budget για κάθε ομάδα.

Αυτή η αλλαγή δισανασχετεί τις κορυφαίες ομάδες που θέλουν να είναι πιο αυξημένο το budget καθώς όπως και να το κάνουμε είναι πολλά τα λεφτά που παίζονται στην κορωνίδα του αθλήματος και για κάποιους και πολλά τα κέρδη.

Οι φήμες λένε ότι η Campos Racing σε συνεργασία με την Monaco Increase Management (MIM) εργάζονται για μια επιστροφή στο πρωτάθλημα το 2021. Να θυμίσουμε ότι η Campos Racing είχε εξασφαλίσει άδεια εισόδου στο πρωτάθλημα το 2010 ωστόσο πριν από την έναρξη της χρονιάς ο Andrian Campos πούλησε την ομάδα στην Jose Ramon Carabante καθώς απέτυχε να κερδίσει αρκετά κεφάλαια για να εμφανιστεί η ομάδα στο πρωτάθλημα.

Τα πράγματα όμως όπως δείχνουν τώρα είναι τελείως διαφορετικά. Ενας από αυτούς που είχε εμπλοκή σε αυτό το κομμάτι σε προηγούμενα χρόνια ο ιδιοκτήτης της ομάδας Campos Racing, Adrian Campos, και ο συνιδιοκτήτης της, Salvatore Gandolfo, που θέλουν να εισέλθουν στην Formula 1 το 2021, εκμεταλλευόμενοι τη σημαντική αναθεώρηση των κανονισμών που θα διέπουν το sport σε δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και του ανώτατου ορίου του budget για κάθε ομάδα που θέλει να εισέλθει ως μια νέα ομάδα.

Πριν από δυό περίπου εβδομάδες εμφανίστηκαν οι πρώτες πληροφορίες ότι ο Campos σκοπεύει να αντλήσει κεφάλαια από την Monaco Increase Management (MIM), μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Gandolfo και διαθέτει στις τάξεις της, ως σύμβουλο, ένα πρώην μέλος της Ferrari, της Arrows και της Super Aguri, τον Daniele Audetto.

Ο Campos δεν είναι νέο όνομα στα paddocks της F1, καθώς πιο πρόσφατα ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την συμμετοχή της Hispania Racing (HRT), όταν και την πούλησε πριν από το ντεμπούτο της στην F1 το 2010. O Campos, σε συνεργασία με την MIM, έχει πραγματοποιήσει κάποιες συναντήσεις με τους επικεφαλής της F1, Chase Carey και Ross Brawn, με τον Gandolfo να λέει ότι έχει την οικονομική σταθερότητα που απαιτείται από τη FIA για να καταστήσει αυτό το project επιτυχημένο και μακροχρόνιο.

Ο έμπειρος αεροδυναμιστής της F1, Ben Wood και ο πρώην επικεφαλής της Super Aguri, Peter McCool, λέγεται ότι δουλεύουν ήδη πάνω στο συγκεκριμένο ισπανικό project. Σύμφωνα με πληροφορίες, το project λέγεται ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με τις υπάρχουσες ομάδες της Formula 1 και με τους κατασκευαστές κινητήρων για να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία για το 2021, με Campos/MIM και έχουν ως στόχο μια προσπάθεια σαν αυτή την Haas.

Σε περίπτωση που η ισπανική ομάδα εξασφαλίσει την είσοδο της στην F1, η Campos/MIM φέρεται να έχει ήδη έτοιμα τα ονόματα των οδηγών, καθώς ο Pascal Wehrlein και o Ισπανός Alex Palou φέρονται να είναι διαθέσιμοι.

Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης μιλούν ότι ο Alex Palou δεν έχει ακόμη εξασφαλισμένες όλες τις άδειες και σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει εναλλακτηκή λύση αυτή του Jack Aitken που βρίσκεται στην ομάδα της Renault καθώς οι φήμες μιλούν και για συνεργασία της Campos Racing με την Renault.

Το μόνο που έχει ανακοινωθεί από την Liberty Media είναι ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει σοβαρές διαπραγματεύσεις με ομάδες απλά υπενθυμίζοντας ότι μια μόνο θέση είναι διαθέσιμη και η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων για νέες ομάδες λήγουν προς το τέλος Οκτωβρίου και η ομάδα που θα εγκριθεί θα είναι στις 30 Οκτωβρίου.

Πέραν από την Campos Racing και η Panthera Team Asia F1 ανακοίνωσε το σχέδιο της να εισέλεθει στην F1 το 2021 ωστόσο δεν ακούγετε σχεδών τίποτα για την ομάδα αυτή.

Εδώ και τόσα χρόνια που ασχολούμαστε με το κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού η καλύτερη ευκαιρία που θυμόμαστε για μια ισπανική ομάδα F1 τις τελευταίας δεκαετίας εκτός από την απόπειρα BRAVO  ήταν αυτή από τον Epsilon Euskadi . Ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να δείξουν την ικανότητα τους να τρέξουν μια ομάδα F1 πέραν από το γεγονός ότι είχαν ήδη μια ψεύτικη έκδοση του αυτοκινήτου τους.