Η GM παρατήνει την παραγωγή στο Ντιτρόιτ μέχρι τις αρχές του 2020

25

Η General Motors Co δήλωσε σήμερα ότι επεκτείνει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Detroit Hamtramck μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, σε σχέση με ένα προηγούμενο σχέδιο για διακοπή της παραγωγής τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Η Νο.1 αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανανεώνει τις δραστηριότητές της, οι οποίες περιλαμβάνουν κλείσιμο εργοστασίων και χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας, καθώς φαίνεται να ενισχύει την κερδοφορία λόγω της πτώσης των πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Το εργοστάσιο της Hamtramck θα συνεχίσει να παράγει τα Sedans Chevrolet Impala και Cadillac CT6 μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, ανέφερε η εταιρεία.

“Εξακολουθούμε να εξισορροπούμε το χρόνο παραγωγής, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε τη διαθεσιμότητα των προηγμένων τεχνολογιών της Cadillac που περιλαμβάνονται σήμερα στο CT6-V – το Blackwing Twin-Turbo V-8 (κινητήρας) και το Super Cruise (σύστημα υποστήριξης οδηγού)”.

Το εργοστάσιο έχει ήδη διακόψει την παραγωγή του sedan Buick LaCrosse και του ηλεκτρικού υβριδικού αυτοκινήτου Chevrolet Volt.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου United Auto Workers, Gary Jones, με έδρα το Ντιτρόιτ, δήλωσε ότι η απόφαση της GM να συνεχίσει την παραγωγή στο εργοστάσιο ήταν ανακούφιση τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις οικογένειές τους.

“Επιδοκιμάζουμε την GM για τη σημερινή απόφαση και επαναλαμβάνουμε τη σημασία μιας συλλογικής διαδικασίας διαπραγμάτευσης σε περιόδους όπως αυτές”, δήλωσε ο Jones.