Η GM σταματά τις εργασίες τις στις 11 εγκαταστάσεις του Μίτσιγκαν

25

Η General Motors Co δήλωσε αργά χθές ότι θα αναστείλει τις εργασίες τις προσωρινά στις 11 εγκαταστάσεις του Μίτσιγκαν και στο Warren Tech Center της καθώς μια εταιρεία έκανε έκληση βοήθειας έκτακτης ανάγκης για τη διατήρηση φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια του ακραίου χειμώνα.

Η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι τους ζητήθηκε από την Consumers Energy, μια μονάδα της CMS Energy Corp, να αναστείλουν τις εργασίες τους προσωρινά ώστε να συμβάλουν στο βοηθητικό πρόγραμμα να διαχειριστούν ζητήματα εφοδιασμού.

Η GM δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι αποδέχθηκαν αυτή την πρόταση καιδεν θα παρουσιαστουν στις βάρδιες τους στις εγκαταστάσεις της Orion, στο Flint Assembly, στο Lansing Delta Township Assembly και στις μονάδες Lansing Grand River Assembly, καθώς και σε άλλες εγκαταστάσεις σφράγισης και μεταφοράς για μερικές μέρες.

Οι εργαζόμενοι στο Warren Tech Center ανάφεραν επίσης να μείνουν στην πατρίδα τους σήμερα Πέμπτη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters σε μια τηλεοπτική εκπομπή που δημοσιεύτηκε στο Facebook, η εκτελεστική διευθύντρια της CMS Energy, Patricia Poppe, δήλωσε ότι μεγάλες εταιρείες, όπως η Fiat Chrysler Automobiles NV, η Ford Motor Co και η GM, συμφώνησαν να διακόψουν τα προγράμματα παραγωγής τους μέχρι την Παρασκευή για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα που προκλήθηκε από μεγάλη πυρκαγιά στο Michigan και το ρεκόρ κρύου.

Η Ford και η Fiat Chrysler δεν σχολίασαν αμέσως.

Η Poppe είπε ότι οι περικοπές από μεγάλες επιχειρήσεις δεν ήταν αρκετές και προέτρεψε τους κατοίκους του Μίτσιγκαν να σβήσουν τους θερμοστάτες όσο μπορούσαν και να μειώσουν τη χρήση φυσικού αερίου για την προστασία κρίσιμων εγκαταστάσεων όπως τα νοσοκομεία.

Ο κυβερνήτης του Μίτσιγκαν Gretchen Whitmer απηύθυνε την έκκληση ώστε να αντιμετωπίσουν αυτή τη κρίσημη περίοδο.