Η Hyundai αποκαλύπτει το νέο i20 R5 ’20

98
Hyundai i20 R5 - development test November 2019 Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Η Hyundai Motorsport αποκάλυψε μια αναβαθμισμένη έκδοση του πολυβραβευμένου i20 R5 που θα διεκδικήσει να κερδίσει τον τίτλο και θα είναι διαθέσιμη εγκαίρως για την νέα χρονιά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι του 2020.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς Rally2 της FIA, το i20 R5 ’20 κυκλοφορεί με καινούργιους αποσβεστήρες τόσο σε άσφαλτο όσο και σε χωματόδρομο, καθώς και έναν ισχυρότερο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων, ο οποίος αναμένεται να αποδίδει 290bhp.

Οι υπάρχοντες πελάτες θα είναι σε θέση να ενημερώσουν τα αυτοκίνητά τους, ενώ τα νέα εξαρτήματα θα τοποθετηθούν ως στάνταρ σε όλα τα καινούργια i20 R5.

Ο αναπληρωτής συνεργάτης πωλήσεων της Hyundai Motorsport, Andrew Johns, δήλωσε: “Το i20 R5 ’20 αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ενιαία αναβάθμιση στο αυτοκίνητο από τότε που αποκαλύφθηκε στα τέλη του 2016. Οι πρώτες δοκιμές δείχνουν καλή αύξηση των επιδόσεων και η ανατροφοδότηση από τους οδηγούς για το χειρισμό και την ισορροπία ήταν πολύ θετικοί. Θα συνεχίσουμε να οριστικοποιούμε τις ακριβείς προδιαγραφές των νέων ανταλλακτικών, αλλά είμαι ήδη βέβαιος ότι οι ενημερώσεις θα κάνουν το i20 R5 ’20 έναν πολύ ισχυρό υποψήφιο για εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα ».

Οι επανασχεδιασμένοι καθρέφτες και η επανασχεδιασμένη οροφή με σκεπή προσφέρουν οπτικές αλλαγές, με τη βελτιωμένη ροή αέρα να βελτιώνεται αργότερα στον οδηγό και τον συνοδηγό. Το κιβώτιο ταχυτήτων και τα φρένα θα επωφεληθούν επίσης από βελτιωμένους αγωγούς ψύξης.