Η Hyundai ταρακουνεί τον κλάδο με τους κινητήρες θερμικής απόδοσης Smart Stream

261

Η Hyundai Motor Group ετοιμάζεται να ταρακουνήσει συνθέμελα τον κλάδο παρουσιάζοντας μια νέα οικογένεια κινητήρων, με την ονομασία Smart Stream, με 50% θερμική απόδοση η οποία τελικά θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα οχήματα του ομίλου – που σημαίνει αυτά που πωλούνται μέσω των εμπορικών σημάτων Hyundai, Kia και Genesis.

Μπορεί η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Νοτίου Κορέας να έχει ήδη μια συμπαθητική γκάμα υβριδικών, PHEV και ηλεκτρικών μοντέλων, παρόλα αυτά δεν είναι έτοιμη όπως και κανείς άλλος κατασκευαστής να γυρίσει άμεσα την πλάτη της στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ετσι και για να έχουν λόγο ύπαρξης, αυτοί θα πρέπει να γίνουν πιο αποδοτικοί, πιο καθαροί και με λιγότερες απώλειες.

Πριν μερικές μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 24 Οκτωβρίου στη Σεούλ πραγματοποιήθηκε το 17ο διεθνές της συνέδριο για τα μηχανικά σύνολα των Hyundai-Kia (Hyundai-Kia International Powertrain Conference),εκεί όπου η κορεάτικη εταιρία έδειξε την σειρά κινητήρων Smart Stream, οι οποίοι βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, με την θερμική του απόδοση να μπορεί να φτάσει μέχρι και το εξωφρενικό 50%.

Για όσους δεν ξέρουν, η θερμική απόδοση είναι ο λόγος της ποσότητας της ενέργειας που παράγεται από μια δεδομένη ποσότητα θερμότητας, που στον πραγματικό κόσμο μεταφράζεται στο πόσο αξιοποιείται κάθε σταγόνα καυσίμου.

Η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε στο παραπάνω συνέδριο τέσσερις κινητήρες και δύο συστήματα μετάδοσης, που διέθεταν τις καινοτομίες Smart Stream και αποτελούν μέρος της ολιστικής στρατηγικής που σκοπεύει να παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια. Η εν λόγω τεχνολογία θα παρουσιαστεί πρώτα στις βενζινοκίνητες και ντιζελοκίνητες εκδόσεις ενός κινητήρα 1.6 λίτρων, ενώ μέχρι το 2022 η οικογένεια Smart Stream θα διαθέτει 10 κινητήρες βενζίνης, 6 πετρελαίου, και 6 κιβώτια ταχυτήτων.

Οι κινητήρες Smart Stream όπως προαναφέραμε θα είναι διαθέσιμοι τόσο σε βενζινοκίνητα όσο και σε ντιζελομηχανές και θα αποτελέσουν μέρος μιας ευρύτερης ώθησης από την κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης νέα υβριδικά συστήματα plug-in και καθαρό ηλεκτρικό ρεύμα μπαταρίας. Μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες της τεχνολογίας αυτής είναι η διαρκώς μεταβλητή διάρκεια των βαλβίδων, που αλλάζει το άνοιγμα και το κλείσιμο των βαλβίδων ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης. Υπάρχει, επίσης, ένα νέο 8-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, υγρού τύπου.

Εάν η Hyundai μπορέσει πραγματικά να επιτύχει το στόχο του 50% θερμικής απόδοσης από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης μαζικής παραγωγής, αυτό θα αποτελέσει εντυπωσιακά σημαντικό κατόρθωμα. Η ανάπτυξη δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2022, δήλωσε η εταιρεία κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, η οποία έχει προσελκύσει περίπου 1.200 μηχανικούς και ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο.

Ορισμένοι παρατηρητές παρομοιάζουν το Smart Stream της Hyundai με την τεχνολογία Mazda SkyActiv και τους κινητήρες της Honda με το Earth Dreams. Ο στόχος είναι η μείωση του μεγέθους ενώ στην πραγματικότητα ενισχύει τόσο την απόδοση όσο και την οικονομία καυσίμου. Η Hyundai θα χρησιμοποιήσει μια σειρά από πολλά υποσχόμενες νέες τεχνολογίες για την επίτευξη αυτών των παραδοσιακά ασυμβίβαστων στόχων – καθώς και τη μείωση των εκπομπών.

Για να αντιληφθούμε το συγκεκριμένο νούμερο του 50% θερμικής απόδοσης, μόλις πριν 3 – 4 αγώνες η αγωνιστική ομάδα της Mercedes – Benz στο κορυφαίο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Formula 1 ανέφερε ότι ο κινητήρας της W08 ξεπέρασε το 50% θερμικής απόδοσης, όταν αυτός που στο Project One hypercar της, διαθέτει θερμική απόδοση 43%, με τον 1,8-λίτρων κινητήρα του Toyota Prius να είναι ο επόμενος πιο αποδοτικός, με 40% θερμική απόδοση.

Και ενώ ο κορεάτικος όμιλος επικεντρώνεται στη βελτίωση των συμβατικών κινητήρων της, η τάση της ηλεκτροκίνησης δεν περνάει απαρατήρητη. Η Hyundai θα εισαγάγει περισσότερα μοντέλα με plug-in υβριδικά συστήματα, κυψέλες υδρογόνου, και ηλεκτρικούς κινητήρες, αλλά δεν πιστεύει ότι θα λάβουν ευρύτερη αποδοχή πριν το 2025. Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει ήδη στην επόμενη γενιά κινητήρα υδρογόνου, που θα έχει ισχύ 163 και αυτονομία 800 χιλιομέτρων.

Όσον αφορά τα πραγματικά σχέδια ανάπτυξης για το Smart Stream, η Hyundai και η Kia δεν έχουν αποκαλύψει ακόμα ποια μοντέλα θα πάρουν πρώτα τη νέα τεχνολογία κινητήρα.