Η ομάδα LNT επιβεβαίωσε τη σειρά οδηγών της για το Silverstone στο WEC

5
#6 TEAM LNT / GRB / Ginetta G60-LT-P1 - AER -FIA WEC Season 8 Prologue - Circuit de Catalunya - Barcelona - Spain -

Η βρετανική ομάδα LMT ανακοίνωσε ότι θα τρέξει με δυό αυτοκίνητα Ginetta G60-LT-P1 LMP1 κατά την διάρκεια της 8ης σεζόν 2019-2020 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αγώνων Αντοχής που θα ξεκινήσει στις 30Αυγούστου στην πίστα του Silverstone.

Από τους έξι οδηγούς που θα διαγωνιστούν οι τέσσερεις προέρχονται από την Βρετανία.

Ο Ben Hanley, πρώην οδηγός της GP2 και νικητής του αγώνα της ELMS, θα ηγηθεί του τρίο των οδηγών στο αυτοκίνητο Νο. 5 και θα προστεθεί σε αυτούς ένας άλλος Βρετανός, εργοδηγός του εργοστασίου της Ginetta και ο πρωταθλητής 2015 ELMS LMP3, Charlie Robertson.

Την ομάδα θα συμπληρώνει ο Egor Orudzhev από τη Ρωσία, άλλος ένας νικητής του αγώνα ELMS και ο οποίος οδήγησε το αυτοκίνητο στο WEC Prologue στη Βαρκελώνη τον περασμένο μήνα.

Εν τω μεταξύ, το αυτοκίνητο Νο. 6 Ginetta θα αποτελείται από έμπειρους οδηγούς σπορ αυτοκινήτων τον δύο φορές Αμερικανό Πρωταθλητή Le Mans Series, Chris Dyson. 

Το Dyson θα πλαισιώσουν οι Mike Simpson από τη Βρετανία, οδηγός εργοστασίου της Ginetta που έχει μεγάλη εμπειρία στο αυτοκίνητο Ginetta LMP1. Το τρίο των οδηγών θα συμπληρωθεί με το νικητή του Le Mans 2003 24 Hours βρετανό Guy Smith, ο οποίος κέρδισε επίσης την Αμερικανική σειρά Le Mans 2011 μαζί με τον Dyson.  

TEAM LNT / GRB / Guy Smith (GRB) – FIA WEC Season 8 Prologue – Circuit de Catalunya – Barcelona – Spain –

“Ήταν σπουδαίο να φτάσουμε πίσω στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου LMP1 και πάλι στη Βαρκελώνη, το παιχνίδι έχει προχωρήσει πολύ σημαντικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”, εξήγησε ο πρώην νικητής του Le Mans, Smith. “Το Ginetta είναι ένα πολύ εντυπωσιακό αυτοκίνητο, η δύναμη από το AER και ο ρυθμός που είδαμε στη δοκιμή πραγματικά άναψε την πυρκαγιά κάτω από μένα για να το κάνουμε ξανά”.