Η Peugeot Sport συνεχίζει να υποστηρίζει νέα ταλέντα στο ERC

28

Η Peugeot Sport θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA για να παρουσιάσει νέα ταλέντα με την επιβεβαίωση ότι οι Yohan Rossel και Catie Munnings θα αγωνιστούν στην κατηγορία ERC3 για την Ακαδημία Ράλι της Ομάδας Peugeot το 2019.

Ο Rossel, 24 ετών, παίρνει την πρώτη του εκστρατεία στο ERC ως νικητής του 208 Ράλι Cup, ενώ η Munnings, 21 ετών, θα λάβει υποστήριξη από την Peugeot UK καθώς θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη Team Peugeot Rally Academy μετά από μια εντυπωσιακή σεζόν 2018 στο ERC Junior U27 όταν σημείωσε πόντους και στους έξι γύρους.

“Η απόφαση να προσφέρουμε στον Yohan Rossel μια θέση στη Team Peugeot Rally Academy ήταν ένα απολύτως λογικό βήμα δεδομένων των αποτελεσμάτων που έχει επιτύχει και των επιδόσεών του κατά το περσινό 208 Rally Cup.

“Ο Yohan παρείχε μια άλλη εικόνα της ταχύτητας και της συνέπειας του στο Peugeot 208 R2 κερδίζοντας την κατηγορία των δύο τροχών στο Rallye Monte-Carlo του Ιανουαρίου που ήταν ένας ιδιαίτερα απαιτητικός αγώνας. Η Peugeot Sport έχει πάντα επιδιώξει να βοηθήσει τους ταλαντούχους νέους να φτάσουν στην κορυφή και ο Yohan ταιριάζει απόλυτα με αυτή την πολιτική.

“Είναι επίσης χαρά να έχουμε μαζί μας την Catie Munnings στην ομάδα της Peugeot Rally Academy αυτή τη χρονιά. Η Catie υποστηρίζεται από την Peugeot UK και έχει καλή εμπειρία από το ERC, βελτιώνοντας την απόδοση της σε κάθε συμμετοχή. “

Ο κ. Jean-Baptiste Ley, συντονιστής του ERC, δήλωσε: «Η απόφαση της Peugeot Sport να συνεχίσει τη συμμετοχή της στο ERC είναι μια άλλη έγκριση του πρωταθλήματος και ο ζωτικός ρόλος που διαδραματίζει στον εξοπλισμό των νέων οδηγών που εξελίσσονται από εθνικό επίπεδο με τις δεξιότητες να επιταχύνουν στην παγκόσμια σκηνή.

“Στον Yohan Rossel καλωσορίζουμε ένα νέο ταλέντο από τη Γαλλία με μια ισχυρή φήμη και ένα υπόβαθρο επιτυχίας στο Peugeot 208 R2.

“Εν τω μεταξύ, για την Catie Munnings να πάρει αυτή την ευκαιρία είναι φανταστική είδηση ​​και προβληματισμό για την εξαιρετική πρόοδο που έχει σημειώσει από τότε που εντάχθηκε στο ERC ως εικονικός αρχάριος το 2016. Η δέσμευσή της για το ERC και η σκληρή δουλειά έχουν πραγματικά αποδώσει. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα αξιοποιήσει στο έπακρο αυτή την ευκαιρία.”

H Munnings με το ίδιο αυτοκίνητο και νέο συνοδηγό
Η Βρετανίδα Catie Munnings θα έχει την Veronica Engan από τη Νορβηγία για να οδηγήσει στην Team Peugeot Rally Academy 208 R2 το 2019, καθώς επικεντρώνεται στους βαθμούς του ERC3. “Θα συμμετάσχω στην τρίτη σεζόν μου στο ERC”, δήλωσε η Munnings. “Μου αρέσει αυτό το πρωτάθλημα, αισθάνομαι άνετα και γνωρίζω καλά τους αγώνες. Με την υποστήριξη της Peugeot UK, συμμετέχω στην Ακαδημία Ράλι Peugeot. Ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου οδηγώντας ένα Peugeot 208 R2 και είμαι πολύ υπερήφανη που συμμετείχα στην ομάδα και φορούσε τα χρώματα της Peugeot Sport, ήταν ένα επιπλέον κίνητρο. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε την χρονιά μας με την Veronica.”

Πολυάσχολο έτος με μεγάλη προοπτική για τον Rossel
Ο Yohan Rossel θα συνδυάσει μια σεζόν δράσης για το Γαλλικό πρωτάθλημα σε ένα Citroën C3 R5 με την παρθενική εκστρατεία του στο ERC παράλληλα με συνοδηγό τον Benoßt Fulcrand. “Για να μπορέσουμε να αμφισβητήσουμε το FIA ERC3 με την ομάδα Team Peugeot Rally είναι μια τεράστια ευκαιρία”, δήλωσε ο Rossel. “Το ERC, τα γεγονότα και η ομάδα θα είναι όλα νέα για εμάς, αλλά είναι μια συναρπαστική πρόκληση. Ταυτόχρονα, είμαστε ήδη εξοικειωμένοι με το 208 R2, φυσικά, και δεν μπορούμε να περιμένουμε τη νέα μας περιπέτεια με την Peugeot Sport για να προχωρήσουμε. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς και είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική να ξεκινήσουμε τον πρώτο γύρο του ERC μας.”