Η SEAT στο Martorell κατασκευάζει αναπνευστήρες

24

Η διάσημη μονάδα παραγωγής της SEAT στο Martorell που παράγει το νέο SEAT Leon έχει σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων και έχει μετατραπεί για την κατασκευή αυτοματοποιημένων αναπνευστήρων για τις τοπικές υγειονομικές αρχές περίθαλψης για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19. 

“Το κίνητρο όλων των συμμετεχόντων σε αυτό το έργο είναι ότι με την τεχνογνωσία μας μπορούμε να παράγουμε μαζικά εξοπλισμό που θα σώσει ζωές”, εξηγεί ο Nicolás Mora από την περιοχή παραγωγής του SEAT Martorell. 

Μια ομάδα μηχανικών σχεδίασε συνολικά 13 διαφορετικά πρωτότυπα πριν συμφωνηθεί ο τελικός σχεδιασμός. Η ομάδα δοκιμάζει τώρα τους αναπνευστήρες σε συνεργασία με την τοπική αρχή υγειονομικής περίθαλψης για να πάρει έγκριση για τη μαζική παραγωγή για να στηρίξει ξανά την πάλη COVID-19. 

Ο αναπνευστήρας διαμορφώνεται με τυπωμένα γρανάζια, άξονες κιβωτίου ταχυτήτων από την εγκατάσταση παραγωγής El Prat και τον προσαρμοσμένο κινητήρα ενός υαλοκαθαριστήρα. Κάθε αναπνευστήρας διαθέτει περισσότερα από 80 ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα και υπόκειται σε λεπτομερή ποιοτικό έλεγχο με αποστείρωση με υπεριώδη ακτινοβολία. 

Οι αναπνευστήρες σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με το Protofy.XYZ και θα συναρμολογηθούν στις εγκαταστάσεις Martorell της SEAT. Το εργοστάσιο θα συγκεντρώσει 150 υπαλλήλους από διαφορετικές περιοχές, προσαρμόζοντας το συνηθισμένο σταθμό εργασίας τους, για να κατασκευάσει τους αναπνευστήρες στο σημείο όπου συνήθως συναρμολογείται το SEAT Leon στο Martorell. 

“Η λήψη μιας γραμμής συναρμολόγησης που παράγει υποπλαίσια, ένα τμήμα αυτοκινήτου και προσαρμογή της για να φτιάξουν τους αναπνευστήρες ήταν μια μακρά και δύσκολη δουλειά που εμπλέκονταν σε πολλές περιοχές της εταιρείας και καταφέραμε να το κάνουμε στο ρεκόρ της μιας εβδομάδας”, λέει ο Sergio Arreciado, μέρος της διαδικασίας της SEAT. 

Το μνημειώδες έργο κατέστη εφικτό από τη συνεργασία των κατασκευαστών και εργάζεται σε μια συνεργασία με πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα και εταιρείες, ιδίως τον ισπανικό οργανισμό φαρμάκων και προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης. 

Η SEAT ευχαριστεί τις ακόλουθες εταιρείες και οντότητες: Bosch, CMCiB, Doga Motors, Ficosa, ISINEO, LCOE, Luz Negra, Protofy.XYZ, Recam Laser, Secartys και το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.