Η Tejpar μιλά για το ντεμπούτο της στο FIA ERC3 Junior

13
49 TEJPAR Nabila, FREEMAN Max, Peugeot 208 R2, action during the 2019 European Rally Championship ERC Rally Islas Canarias, from May 2 to 4, at Las Palmas, Spain - Photo Jorge Cunha / DPPI

Αρκετό ενδιαφέρων συγκεντρώνει το πρωτάθλημα νεαρών αστέρων το FIA ERC3 Junior που έχει προσελκύσει αρκετές συμμετοχές.

Ανάμεσα σε αυτές και η νεαρή Nabila Tejpar που μίλησε για το Rally Islas Canarias με περισσότερους από έναν τρόπους.

Η Βρετανίδα οδηγός Tejpar πέραν από το γεγονός ότι τερμάτισε στην κορυφαία δεκάδα στην κατηγορία FIA ERC3 Junior που υποστηρίζει η Pirelli, κέρδισε και την Emma Falcón στην κατάταξη του Ladies ‘Trophy της ERC, καθώς δημιούργησε την εμπειρία της στον διεθνή ανταγωνισμό.

“Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έμαθα πολλά, κάτι που ήταν καλό και τώρα μπορώ να το πάρω αυτό”, δήλωσε η Tejpar, η οποία παρεμποδίστηκε από το να μην μπορεί να δοκιμάσει το αυτοκίνητο της στο νησί πριν το ράλι και αναγκάστηκε να τρέξει με ένα κιβώτιο ταχυτήτων με μεγάλη αναλογία στο Peugeot 208 R2 της. 

“Με το κιβώτιο ταχυτήτων μακράς διάρκειας παρακολουθούσαμε τους χρόνου την Παρασκευή και ήταν απογοητευτικό. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα αλλά έπρεπε να ασχοληθώ με αυτό το κιβώτιο, δεν μπορούσα να κάνω κάτι γι ‘αυτό.

“Βελτιώσα τους χρόνους μου, έμαθα πού να πιέσω, πού να μην πιέσω, πόσο κράτημα υπήρχε, τέτοια πράγματα. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία μάθησης, είμαι ευχαριστημένη με τα χιλιόμετρα που κάλυψα και δεν μπορώ να παραπονεθώ.”