Η Toyota επιβραβεύει τις επιδόσεις του Takamoto Katsuta

Ο Tommi Makinen του δίνει την ευκαιρία να λάβει μέρος στα Ράλι Γερμανίας και Ισπανίας οδηγώντας Toyota Yaris WRC

20

Η Toyota Gazoo Racing έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό διάστημα ένα πρόγραμμα οδήγησης, το Challenge Rally το οποίο και έχεις στόχο να αναδείξει τον επόμενο Ιάπωνα οδηγό που θα μπορούσε να διακριθεί στο WRC. Μέρος του εγχειρήματος αυτού, αποτελεί και ο Takamoto Katsuta, ο οποίος ακολουθεί το WRC2, ενώ έχει λάβει μέρος και σε δύο αγώνες του φινλανδικού πρωταθλήματος με το Toyota Yaris WRC.

Η πρόοδος και οι επιδόσεις του Takamoto Katsuta, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον επικεφαλής του προγράμματος, αλλά και της Toyota Gazoo Racing Tommi Makinen, ο οποίος και αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού λαμβάνοντας μέρος στα Ράλι Γερμανίας και Ισπανίας. O Katsuta, που μετράει μία νίκη στη Χιλή στην κατηγορία του WRC2, ενώ με το Yaris WRC κέρδισε και στις δύο εμφανίσεις του στη Φινλανδία. Ο Tommi Makinen για να τον επιβραβεύει για τις επιδόσεις του, του προσφέρει αυτή την μεγάλη ευκαιρία με το WRCar

Ο Makinen, δήλωσε σχετικά: “Ο  26 ετών Takamoto ήδη έχει κάνει άλματα προόδου. Στο WRC2 διακρίνεται τόσο για τις επιδόσεις, όσο και την αξιοπιστία του. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο εμφανίσεις του με το Yaris WRC. Έτσι, με όλα τα παραπάνω δεδομένα, θεωρώ ότι είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Ξέρουμε ότι πρόκειται για δύο απαιτητικούς αγώνες, με τον Takamotο να μην έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στη Γερμανία, ενώ το ισπανικό Ράλλυ είναι μικτό. Δεν έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από τον ίδιο και αυτό που θέλουμε είναι να συλλέξει εμπειρίες, όπως και να εξακολουθήσει να εξελίσσει τις οδηγικές του ικανότητες.

Φυσικά, τον ενθουσιασμό του δεν μπορούσε να κρύψει ο 26χρονος Ιάπωνας οδηγός. “Πριν από τέσσερα χρόνια μπήκα στους αγώνες Ράλλυ και δουλεύω σκληρά έχοντας ως στόχο μία μέρα να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Υπήρχαν καλές, αλλά και κακές στιγμές. Τώρα μπορώ να κάνω ένα μεγάλο βήμα μπροστά, ειδικά με την υποστήριξη των ανθρώπων που έχω γύρω μου. Φυσικά και δεν έχω πετύχει το στόχο μου, απλά τώρα βρίσκομαι στη γραμμή της εκκίνησης. Αποκτώ εμπειρία με σταθερά βήματα πίσω από το τιμόνι του Yaris WRC. Θα προσπαθήσω να εξελίξω τις οδηγικές μου ικανότητες, έτσι ώστε στο μέλλον να μπορώ να παλέψω για τις κορυφαίες θέσεις στην κορυφαία κατηγορία του WRC. Ακόμα έχω δρόμο μπροστά μου για να φτάσω στο στόχο μου, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορώ να τα καταφέρω.

Συνοδηγός του Katsuta θα συνεχίσει να είναι ο έμπειρος Brit Dan Barritt.