Η Toyota το 1-2 και η Ferrari στην κορυφή στην LMGTE Pro

8

ΗH Toyota κλείδωσε τις δυό πρώτες θέσεις στα ελεύθερα δοκιμαστηκά του εναρκτήριου αγώνα του Silverstone του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής. Ο Kamui Kobayashi σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας καθώς σάρωσε στην πρώτη θέση με ένα χρόνο γύρου 1m36.847.  

Η Toyota έκανε το 1-2 καθώς το No.8 Toyota TS050 HYBRID βρέθηκε επικεφαλής από τα δύο αυτοκίνητα της Rebellion R13-Gibson LMP1.

Το No.51 AF Corse Ferrari έμεινε στην κορυφή της κατηγορίας LMGTE Pro, καθώς ο Alessandro Pier Guidi έβαλε το ρυθμό για την ομάδα του Μαρανέλο που έβαλε σαν μοναδικό στόχο το πρωτάθλημα.

Driver’s Collective

Τα κύρια γεγονότα στα FP2 στο Silverstone ήταν:

Όπως προαναφέραμε ηToyota κλείδωσε το 1-2 στο FP2 στο Silverstone, καθώς ο Kamui Kobayashi σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο No.7 Toyota TS050 HYBRID. Ο χρόνος του Kobayashi ήταν κατά δύο δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από ό, τι στο FP1.

Το αυτοκίνητο του Ιάπωνα κατασκευαστή No.8 που οδηγείται από τους Brendon Hartley, Sebastien Buemi και Kazuki Nakajima ήταν πιο αργό κατά 0.8S 
Η Rebellion Racing τελειώσε τα ελεύθερα δοκιμαστικά των 90 λεπτών στις συό επόμενες θέσεις. Tο Νο.1 Rebelion R13-Gibson είναι μπροστά από το αδελφό μοντέλο κατά 0,8 δευτερόλεπτα γρηγορότερο. 
Συμπληρώνουν την εξάδα τα αγωνιστηκά της ομάδας LNT με το αρ 5 Ginetta G60-LT-P1-AER  να είναι μπροστά από το No.6 
Το Νο.5 Ginetta που οδηγούν οι Ben Hanley, Charlie Robertson και Egor Orudzhev αντιμετώπισε ηλεκτρικό πρόβλημα στα FP1 
Η Ferrari τέθηκε επικεφαλής στην LMGTE Pro με τον Alessandro Pier Guidi στο αγωνιστικό #51.

#51 AF CORSE / ITA / Ferrari 488 GTE EVO -4 hours of Silverstone – Silverstone – Towcester – Great Britain –


Αργό χρόνο σημείωσε ο Richard Lietz στο No.91 911 RSR που διεκδικεί τη δεύτερη θέση για την Porsche. Οι Davide Rigon και Miguel Molina συμπληρώνουν την τριάδα στην LMGTE Pro.
Στο No.71 Ferrari 488 GTE Evo χρεώθηκε ποινή 5 λεπτά stop / go σε αγώνα για συνεχείς παραβιάσεις ορίων ταχύτητας. 
Η πρωταθλήτρια του Porsche GT βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην κατηγορία με το No.92 των Michael Christensen και Kevin Estre μόλις 0.029 δευτερόλεπτα από την  Ferrari.

Η United Autosports παραμένει στην κορυφή της LMP2 καθώς οι Paul di Resta σημείωσαν το 1m43.059s στο νέο τους ORECA-Gibson. Ακολουθούν οι High Class Racing για τις νέες ομάδες WEC στο LMP2, παρά την απώλεια 30 λεπτών λόγω της επιβολής ποινής για την καθυστερημένη κοινοποίηση των δοκιμών στο Silverstone 30 ημέρες πριν από τον αγώνα. Η Racing Team Nederland συμπληρώνει την τριάδα στην κατηγορία με τα τρία αυτοκίνητα να χωρίζονται μόλις 0,2 δευτερόλεπτα 


Στην LMGTE Am στην κορυφή Aston Martin Racing με το Ross Gunn να θέτει τον καλύτερο χρόνο 1m56.463s στο No.98 Aston Martin Vantage ακολουθούμενη από την ομάδα TF racing που εξακολουθεί να δείχνει καλό ρυθμό και την Team Project τρίτο μετά την τελευταία αλλαγή οδηγού τον David Kolkmann που αντικατέστησε τον David Heinemeier-Hansson ο οποίος περιμένει τη γέννηση του παιδιού του και έμεινε στο σπίτι!