Η UAW μήνυσε την GM για την απόφαση να τερματίσει την παραγωγή στις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ

23

Τα συνδικάτα United Auto Workers υπέβαλαν σήμερα Τρίτη αγωγή εναντίον της General Motors Co για την απόφασή της να τερματίσει την παραγωγή σε τρία εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων στην Αμερική, λέγοντας ότι παραβίασε μια συμφωνία συλλογικής διαπραγμάτευσης του 2015.

Η αγωγή που κατατέθηκε στο αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο στο Οχάιο  σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters λέει ότι η απόφαση της GM να τερματίσει την παραγωγή σε τρεις εγκαταστάσεις στο Μίτσιγκαν, στο Οχάιο και στο Μέριλαντ που ανακοίνωσε το Νοέμβριο παραβιάζει τη σύμβασή της. Η UAW θέλει έναν ομοσπονδιακό δικαστή να διατάξει την GM να ακυρώσει τις αποφάσεις της για να κλείσει τα εργοστάσια και να αποζημιώσει τους υπαλλήλους για ζημίες που προκύπτουν από την “παραβίαση της σύμβασης” της GM.

Η GM δήλωσε με ανακοίνωση της ότι οι αποφάσεις της για την διακοπή της παραγωγής “δεν παραβιάζουν τις διατάξεις της Εθνικής Συμφωνίας UAW-GM. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την UAW για λύσεις στις επιχειρηματικές μας προκλήσεις.”

Η GM δήλωσε τον Νοέμβριο ότι έκοψε 15.000 θέσεις εργασίας και τερμάτισε την παραγωγή σε πέντε εργοστάσια στη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένου ενός στον Καναδά.

Την περασμένη  Παρασκευή, η GM δήλωσε ότι είχε παρατείνει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Detroit Hamtramck μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, αφού προηγουμένως δήλωσε ότι είχε προγραμματίσει να διακόψει την παραγωγή τον Ιούνιο. Η αγωγή δεν καλύπτει το εργοστάσιο της Detroit Hamtramck της GM, επειδή θα παραμείνει λειτουργικό πέρα ​​από τη λήξη της ισχύουσας σύμβασης του Σεπτεμβρίου του 2019.

Η Νο.1 αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αναβαθμίζει τις δραστηριότητές της, καθώς φαίνεται να αυξάνει την κερδοφορία μετά την πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Η UAW δήλωσε ότι η GM σκοπεύει να τερματίσει την παραγωγή στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Lordstown, Ohio στις 8 Μαρτίου. Θα τερματίσει επίσης την παραγωγή στο εργοστάσιό White Marsh στο Μέριλαντ στις 3 Μαΐου και στη μετάδοση του Warren την 1η Αυγούστου.