Η ζήτηση για τα SUV βοηθάει την PSA να αντιμετωπίσει την μαζική αγορά

6

Ο Όμιλος PSA ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά το τρίτο τρίμηνο σήμερα λόγω της ισχυρής ζήτησης για τα ακριβότερα μοντέλα SUV, δηλώνοντας ταυτόχρονα η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ότι οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων μειώθηκαν και μείωσαν τις προοπτικές για τις μεγάλες αγορές αυτοκινήτων.

To Group PSA ( Peugeot – Citroen) το οποίο αγόρασε την Opel – Vauxhall από την General Motors το 2017, δήλωσε ότι τα έσοδα για την περίοδο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 1% στα 15,6 δις ευρώ.

Η εταιρεία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Reuters δήλωσε ότι οι πωλήσεις μεγαλυτέρων και πιο κερδοφόρων μοντέλων SUV όπως το Citroen C5 Aircross συνέβαλαν στην βελτίωση του συνδυασμού των προϊόντων και των αντισταθμιστικών ανοιγμάτων όπως οι δυσμενείς μεταβολές του νομίσματος.

Σε μια εποχή που η Κίνα η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του πλανήτη αγωνίζεται με τις επιπτώσεις ενός παρατεταμένου εμπορικού πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες και επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη, οι πωλήσεις οψημάτων στην Κίνα υποχώρησαν κατά 41% το τρίμηνο.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων μειώθηκαν κατά 4% στα 674,500 βλάπτοντας εν μέρει την αποδυνάμωση των επιδόσεων στην Ευρώπη.

Η PSA στην ανακοίνωση της προβλέπει να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο η ευρύτερη αγορά αυτοκινήτου φέτος σε όλες τις αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας όπου τις προηγούμενες χρονιές είχε αύξηση.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως υποφέρουν από την πτώση της ζήτησης οχημάτων στις αναδυόμενες αγορές και τείνουν να ανταποκριθούν σε αυστηρότερους νέους στόχους εκπομπών ρύπων, πιέζοντας τους να επενδύσουν σε καθαρότερα μοντέλα και τεχνολογίες καθώς και να εξετάσουν πιθανές δεσμεύσεις.

Ο γαλλικός ανταγωνιστής της PSA η Renault μείωσε τις προβλέψεις εσόδων του 2019 την περασμένη εβδομάδα και σημείωσε πτώση εσόδων το τρίτο τρίμηνο λέγοντας ότι διπλασιάζει τη συμμαχία με την Nissan της Ιαπωνίας για εξοικονόμηση