Ηγέτης ο Efren Llarena στην ERC3 για την μάχη του τίτλου

12
36 Efren LLARENA (ESP), Sara FERNANDEZ (ESP), Peugeot 208 R2, Rallye Team Spain, action

Ο Efrén Llarena κάνει ό, τι μπορεί για να κερδίσει τον τίτλο Junior Championship FIA ERC3 που υποστηρίζεται από τη Pirelli στο Barum Czech Rally Zlín, καθώς είναι επικεφαλής της κατηγορίας μετά από την ολοκλήρωση πέντε ειδικών διαδρομών.

Ο οδηγός της Rallye Team Ισπανίας είναι 3,15 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πρωταγωνιστή Sindre Furuseth (SJJ) με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος οδηγών της κατηγορίας Ken Torn της ομάδας Αυτοκινήτου Εσθονίας να είναι στην πέμπτη θέση, 12,9 πίσω από τον Llarena στο M-Sport της ομάδας Πολωνίας Ford Fiesta R2T.

Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ειδικής ο Furuseth έχασε το προβάδισμα από τον ισπανό οδηγό στην ειδική της Březová. Μια δεύτερη νίκη στην SS3 ακολούθησε για να δώσει στο Llarena ένα πλεονέκτημα των 6,1. Η τέταρτη ειδική ακυρώθηκε για αρκετά πλήρωμα – συμπεριλαμβανομένου ολόκληρου του ανταγωνισμού της ERC3 – ​​μετά το ατύχημα του Zelindo Melegari.

Παρά το λάθος σε μια διασταύρωση στην SS5, ο Furuseth κατάφερε να μειώσει το πλεονέκτημα του από το Llarena στα 3,1s μετά την ειδική, την οποία ο Jean-Baptiste Franceschi κέρδισε στην Τρίτη θέση μπροστά από τον Erik Cais και τον Torn. Ο ντόπιος οδηγός Cais, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 0,1 δευτερολέπτων μπροστά από το Torn, ανέφερε ζητήματα φρεναρίσματος.

Ο Jan Talaš της ACCR της Τσεχίας Rally Team είναι έκτο μπροστά από τον νεοεισερχόενο στην ERC3 Adam Březíkas. Ο Yohan Rossel της Ακαδημία Peugeot Rally, ο Florian Bernardi και ο René Dohnal με τη Renault, ολοκληρώνουν το κορυφαίο ERC3.

Η ADAC Opel Rallye Junior με το ζευγάρι των οδηγών της Elias Lundberg και Grégoire Munster είναι έβδομος και όγδοος στο ERC3 Junior, ακολουθούμενοι από τον Gregor Jeets της Εσθονίας της Autosport Junior και τον Τσέχο έφηβο Petr Semerád.