Ισως ο Covid-19 να αναστήλει και την «πράσινη» συμφωνία με τις εκπομπές ρύπων

29

Η πανδημία του κορωνοϊού και η ραγδαία εξάπλωση του σε όλο το πλανήτη έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση σε όλους τους τομείς της οικονομίας και έχει αλλάξει τα πλάνα των περισσότερων κατασκευαστών.

Ανάμεσα στους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο από όλους είναι ο κλάδος του Αυτοκινήτου και είδαμε κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων που είναι το φυσικό επακόλουθω από αυτά που βιώνουμε.

Το πρώτο πλάνο των περισσοτέρων κατασκευαστών ήταν η διακοπή της παραγωγής για μερικές εβδομάδες και ενώ όλοι πίστευαν ότι αυτό θα κρατούσε μέχρι το τέλος Μαρτίου αλλά συνεχίζεται και τον Απρίλιο και κανείς δεν είναι σε θέση να αναφέρει μετά βεβαιότητας πότε θα περάσουμε σε κανονικούς ρυθμούς.

Βλέπουμε η αναστολή ή «καταστολή» της λειτουργίας των εργοστασίων στην Ευρώπη να συνεχίζεται ειδικά μάλιστα από την στιγμή που ανακοινώθηκε το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάστημα 30 ημερών, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Ωστόσο βλέπουμε να έχουν δημιουργηθεί στα εσωτερικά σύνορα διάδρομοι ταχείας κυκλοφορίας για τη γρήγορη διακίνηση των αγαθών.

Τα πρώτα εργοστάσια αυτοκινήτων που έκλεισαν ήταν στην Ιταλία και πιο μετά στην Ισπανία. Αργότερα ο όμιλος PSA ανακοίνωσε το κλείσιμο σε όλη την Ευρώπη ακολούθησε η Renault σε όλη την Γαλλία. Το μέτρο επεκτάθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και πλέον σε όλες της χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Αυτά που φαίνεται να μην έχουν πρόβλημα είναι τα εργοστάσια της Volvo στη Σουηδία, που συνεχίζουν κανονικά, ενώ αντίθετα η εταιρεία έχει κλείσει το εργοστάσιό της στο Βέλγιο όπου κατασκευάζεται το XC40 και υπάρχει και η πρώτη γραμμή της παραγωγής μπαταριών.

Άξια λόγου και αναφοράς είναι η αναστάτωση που προκλήθηκε στο εργοστάσιο της Mercedes που κατασκευάζει βαν στην πόλη Vitoria, καθώς παρά το διαπιστωμένο κρούσμα κοροναϊού και τα 23 άτομα σε καραντίνα ως πρώτη φάση οι 5.000 εργαζόμενοι κλήθηκαν να δουλέψουν κανονικά. Το συνδικάτο των εργαζομένων, μιας και δεν δίνονταν εγγυήσεις για την ασφάλεια του προσωπικού, μπλόκαρε το τέλος της γραμμής παραγωγής και έτσι δεν λειτούργησε ούτε αυτό του εργοστάσιο.

Η Toyota πήρε με τη σειρά της ανάλογα μέτρα στα εργοστάσια της στην Ευρώπη ελέω κορωνοϊού.

Στην ισπανία οι Renault –Nissan και η Seat προχώρησαν σε τμηματικές διακοπές της παραγωγής στα εργοστάσια τους. Η VW σταμάτησε την παραγωγή και στην Σλοβακία ενώ μείωσε ρυθμό στην Πορτογαλία.

Η Lamborgini και η Ferrari σταμάτησαν την παραγωγή αυτοκινήτων στην Ιταλία.

Η Fiat-Chrysler είχε διακόψει όλες τις παραγωγές της στις μονάδες στην Ιταλία, στη Σερβία και στην Πολωνία.

Η Ford έκλεισε ένα από τα μεγαλύτερα της εργοστάσια στην Βαλένθια και η κατάσταση πάει λέγοντας καθώς σίγουρα θα έχουμε ξεχάσει να αναφέρουμε κάτι.

Πέραν από την αυτοκινητοβιομηχανία  τεράστιες οικονομικές απώλειες δέχονται και οι αεροπορικές εταιρείες με τους οικονομικούς αναλυτές να προβλέπουν απώλεια θέσεων εργασίας αλλά ακόμη και την πτώχευση μεγάλων ομίλω.

Αν λάβουμε υπόψην και το τι έχει περάσει η Κίνα και η πόλη της Χουκάν που άρχισε σιγά σιγά να επανέρχεται σε ρυθμούς καθημερινότητας θα περάσει και αυτό και ο καθένας από την πλευρά του θα μετρά τις δικές του απώλειες.

Η λήξη της πανδημίας του κορωνοϊού θα σημάνει την έναρξη και των συξητήσεων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων ( ACEA) και της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής για καυτά θέματα που τους απασχολούν.

Το πρώτιστο θα είναι τα μέτρα που τυχόν θα ληφθο΄θυν για την στήριξη της βιομηχανίας αυτοκινήτου και το δεύτερο μια ενδεχόμενη αναπροσαρμογή της έναρξης ισχύος των μελλοντικών προδιαγραφών με τις εκπομπές ρύπων που προβλέπεται να τεθούν σε εφαρμογή το 2021.

Δεν είναι λίγοι οι κατασκευαστές που ζητούν νέα χρονοδιαγράμματα για τους ρύπους εξαιτίας της πανδημίας που έχει αλλάξει και τον προγραμματισμό τους αλλά και την λειτουργία τους ενώ φυσικά έχει παγώσει και όλη την έρευνα και εξέλιξη.

Η ACEA πριν ένα δεκαήμερο είχε στείλει επιστολή προς τους αρμόδιους Επιτρόπους της ΕΕ ζητώντας κάποια προσαρμογή στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα του WLTP, αλλά και μέτρα στήριξης. Μάλιστα εκπρόσωπος της επισήμανε ότι δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατή η λεπτομερής ανάλυση των επιπτώσεων της πανδημίας, ενώ σημείωσε πως θα χρειαστούν πολλές συζητήσεις για να ληφθούν τυχόν νέες αποφάσεις.

Αρκετοί ίσως να μην αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά σύμφωνα με κάποια πρόσφατα στοιχεία οι εργαζόμενοι σε αυτή άμεσα και έμμεσα ξεπερνούν τα 14 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει σε σχέση με την αναστολή εφαρμογής της «πράσινης» συμφωνίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι θα εφαρμοστούν οι συμφνίες που είχαν αποφασιστεί τα προηγούμενα χρόνια.

Πρότιστα όλους μας αφορά το να ξεπεράσουμε το γρηγορότερο δυνατό την πανδημία του Covid-19 με τις όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες και σίγουρα θα έχουμε χρόνο να επανέλθουμε σε αυτά τα εξίσου σοβαρά ζητήματα.