Ιστορική νίκη στην εκατονταετηρίδα της Citroën

32


Μετά από μια μάχη υψηλής έντασης στο Monte-Carlo Rally, οι Sébastien Ogier και Julien Ingrassia έχουν κερδίσει την 100η νίκη της Citroën Racing στο WRC

Η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία της Citroën συμπληρώνει ένα αιώνα ζωής και  αυτό αποτελεί ένα τεράστιο ιστορικό επίτευγμα καθ ‘όλη τη διάρκεια των ετών. Το περασμένο Σαββατοκύριακο γιόρτασε αυτή την επέτειο με την 100η της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς το Rallye Monte-Carlo.

Η Citroën Racing θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εκατονταετηρίδα της Citroën φέτος, με τους οπαδούς των αγώνων να απολαμβάνουν την πλήρη κάλυψη της επετείου σε αγώνες ράλι και σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Οι θεατές και οι τηλεθεατές αντιμετωπίστηκαν στην πρώτη εμφάνιση της νέας σειράς Citroën C3 WRC στο Ράλι Μόντε Κάρλο στον εναρκτήριο αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2019 (WRC). Για την εκατονταετηρίδα της Citroën, το C3 WRC είναι διακοσμημένο με τα διπλά κουμπιά του αρχικού λογότυπου της μάρκας στα πλαϊνά και τη στέγη. Στο πίσω μέρος, η εικόνα «1919», μια υπενθύμιση της ίδρυσης της Citroën, επιβεβαιώνει τη μακροχρόνια δέσμευση της μάρκας για ανταγωνισμό με μοτοσικλέτες και τεχνολογικές επιδόσεις.

Στην εκατονταετηρίδα της, το C3 WRC κέρδισε αρκετούς τίτλους «Little Big Racing», φέτος που ονομάζεται «Little Big Racing – 100 Χρόνια των Αθλητών». Με τη σειρά των καναλιών κοινωνικών μέσων της μάρκας, η σειρά των σύντομων βίντεο βυθίζει τους χρήστες του διαδικτύου στην ατμόσφαιρα και το τοπίο των πιο αναγνωρισμένων χαρακτηριστικών κάθε σκέλους του 2019 WRC με τη βοήθεια ενός μικροσκοπικού C3 WRC. Σε ένα νεύμα για τα 100α γενέθλια της μάρκας , κάθε επεισόδιο αποκαλύπτει μια εικονική Citroën που στο τελικό σουτ του βίντεο επίσης αθλοπαιδεύει την ειδική εμφάνιση του C3 WRC.

Μετά από μια μάχη υψηλής έντασης στο Monte-Carlo Rally, οι Sébastien Ogier και Julien Ingrassia έχουν κερδίσει την 100η νίκη της Citroën Racing στο WRC, ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα στις αρχές της χρονιάς που θα γιορταστεί η εκατονταετηρίδα της Citroën.

Η εκδήλωση Rétromobile του 2019 θα αποτελέσει αναμφισβήτητα σημαντικό προβάδισμα μεταξύ των εορτασμών της επετείου Citroën. Σε ένα εξαιρετικό περίπτερο που απεικονίζει 30 θρυλικά μοντέλα από τα 100 χρόνια της μάρκας, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός θα είναι στο προσκήνιο με δέκα αγωνιστικά οχήματα που συμβολίζουν έναν αιώνα αθλητικών επιτεύξεων: Scarabée d’Or, Petite Rosalie, DS 21 από το Ράλι του Μαρόκου του 1969, 1971 Ράλι του Μαρόκου, 2CV Raid Afrique, Raid ZX Rallye, Xsara Kit Car, C4 WRC, C-Elysée WTCC και C3 WRC.

Σε κάθε σκέλος της χρονιάς του WRC του 2019, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι φιλοξενούμενοι θα μπορούν να ανατρέξουν σε πολλές φωτογραφίες από αυτά τα μοντέλα σε δράση στην περιοχή φιλοξενίας της Citroën Racing. Η συλλογή φωτογραφιών αποτελείται από 35 μεγάλες εικονογραφήσεις που γιορτάζουν την ιστορία του αθλητισμού και την αυτοκινητική απόδοση της Citroën.

Η συλλογή περιλαμβάνει εικόνες όπως η διέλευση από τη Σαχάρα σε ένα μονοκόμματο όχημα το 1922/1923, ο μαραθώνιος ράλι ZX Paris-Beijing το 1992 και το Ράλι του Μεξικό το 2018.