Ήταν απολύτος σωστός ο τόπος επιλογής του Service Park

36

Δυό εβδομάδες πριν ξεκινήσει το Ράλι Ουαλίας οι θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν αρκετά ψηλές και οι ειδικές διαδρομές ήταν όλες ηλιόλουστες και στεγνές και στο πέρασμα τους διαπίστωνες ότι θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με σκόνη.

Ευτυχώς, όμως οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν όταν άρχισε να διαμορφώνεται ο νέος χώρος εξυπηρέτησης και φιλοξενείας του αγώνα και άρχισες να βλέπεις χαμόγελα στα πρόσωπα των κατοίκων της περιοχής.

Κάποιοι μπορεί να το είδαν ως κακό, κάποιοι όμως άλλοι το είδαν με καλό μάτι καθώς η Ουαλία χωρίς λάσπη είναι σαν τη Σουηδία χωρίς χιόνι. Οι δύσκολες, μεταβλητές συνθήκες και η λάσπη είναι το DNA του γύρου της Βρετανίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι της FIA.

Οι ειδικές διαδρομές ήταν, τυπικά, υπέροχες. Αλλά αυτή η αναφορά είναι αφηερωμένη σχετικά με την άποψη που είχαν όλοι αυτοί που παρακολούθησαν τον αγώνα από το service park.

Γιατί το λέμε αυτό απλούστατα ένα αγώνα ράλι άλλοι τον παρακολουθούν από κοντά στις ειδικές διαδρομές άλλοι των ζουν μέσα από το αρχηγείο του αγώνα μέσα από τις τηλεοράσεις και τα συστήματα παρακολούθησεις που σε κρατούν καθόλη την διάρκεια του σε αγωνία καθώς δεν σου φεύγει τίποτα και είσαι αναγκασμένος να πάρεις και τις σωστές αποφάσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και να δώσεις τις λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα και αν παρουσιαστεί. 

Ο Andrea Adamo της Hyundai ήταν ευτυχισμένος και δήλωσε:

“Μου αρέσουν μέρη όπως αυτό. Τέλος, έχουμε τα αυτοκίνητα και το πάρκο εξυπηρέτησης εκεί που είναι οι άνθρωποι. Πρέπει να είμαστε αγωνιστές στη ζωή. Δεν είναι αποδεκτό να έχουμε το service park στη μέση ενός τόπου όπου οι άνθρωποι δεν είναι εκεί. Το αγάπησα πραγματικά αυτό το μέρος. Νομίζω ότι είμαστε ευγνώμονες,  που φέρνουμε εδώ κάποια ζωή. “

Ήταν απολύτως σωστός ο τόπος επιλογής του. Τοποθετώντας το πάρκο εξυπηρέτησης στους ανθρώπους δεν μπορεί ποτέ να είναι κακό. Ναι, χρειάζεται ένα τσίμπημα εδώ και εκεί, αλλά η φιλοσοφία είναι απολύτως επικεντρωμένη.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για το τελετουργικό ξεκίνημα στο Λίβερπουλ, το οποίο χρειάζεται μόνο μια σούπερ ειδική διαδρομή στο κέντρο της πόλης για να σφραγίσει τη συμφωνία.

Αλλά το καλύτερο κομμάτι για το service park;

Ο τερματισμός… Μιλήστε για το συναίσθημα και την ατμόσφαιρα … θα μπορούσατε να ακούσετε μια πτώση pin ότι ο  Petter Solberg αποχώρησε από μια αστρική καριέρα.

Και τότε ήταν εκείνο το άλμα από τον Ott Tanak που ψήλωσε το δεξί χέρι και το ώθησε ψηλά στον αέρα, το είχε κάνει. Είχε εξορκίσει την φρίκη της περασμένης σεζόν και πήρε τη νίκη και έκανε ένα άλλο δυνατό βήμα προς την κατάκτηση του παρθενικού παγκόσμιου τίτλου.

Η Ουαλία ήταν ένα καλό μέρος για να βρίσκεσαι εκεί την περασμένη εβδομάδα.