Καλά στην υγεία οι Neuville και Gilsoul

90

Ολοκληρώθηκε το πρωινό Loop της σημερινής δεύτερης μέρας του Ράλι Αργεντινής και τα εναπομείναντα πληρώματα που παραμένουν στον αγώνα κατευθύνθηκαν για το ενδιάμεσω σέρβις.

Σταθερά στην πρωτοπορία του αγώνα παραμένει ο Εσθονός Ott Tanak που άνοιξε ακόμη περισσότερο την διαφορά του από τον δεύτερο Sebastien Ogier στα +34,6 δευτερόλεπτα. Στην Τρίτη θέση παραμένει ο Φινλανδός Jari – Mati Latvala που είναι +51.0 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

Το σημερινό πρωινό σκέλος του αγώνα σημαδεύτηκε από τη βίαια πρόσκρουση που είχε ο νικητής των δυό τελευταίων αγώνων στην Κορσική και την Αργεντινή Thierry Neuville.

O βέλγος οδηγός της Hyundai i20 απογειώθηκε στο 14ο χιλιόμετρο της δεύτερης σημερινής ειδικής διαδρομής με αποτέλεσμα να προσγειωθεί ανώμαλα καταστρέφοντας το αυτοκίνητο για να τεθεί εκτός μάχης.

Η ειδική διαδρομή διακόπηκε με την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας. Όπως συμβαίνει σε κάθε αγώνα σε τέτοιου βαθμού συγκρούσης αμέσως έσπευσε για βοήθεια η ιατρική ομάδα, εξέτασε το πλήρωμα στο τόπο του δυστυχήματος και αμεσως μετά έγινε αερομεταφορά σε νοσοκομείο της περιοχής.

Από τις εξετάσεις που έγιναν στο Neuville και Gilsoul o διευθυντής της ομάδας Hyundai Motorsport, Andreas Adamo επιβεβαίωσε οτι τόσο ο Neuville όσο και ο Gilsoul δεν έχουν τραυματισμούς εκτός από μώλωπες μετά την αεροπορική μεταφορά τους στο νοσοκομείο στο Conception για έλεγχο. Υπέροχα νέα.

Με την επιστροφή των πληρωμάτων για ανασυγκρότηση και σέρβις οι πρωτοπόροι του αγώνα δήλωσαν

Ott Tanak: “Μπορεί να είμαι ευχαριστημένος μόνο με το γεγονός ότι αντιμετωπίζω τον απογευματινό σκέλος και εξακολουθώ να είμαι στην πρωτοπορία. Είμαι ευτυχής, αυτές οι ειδικές ήταν ομαλές στο πρώτο πέρασμα. Το δεύτερο πέρασμα θα είναι λίγο πιο εύκολο για εμάς, διότι τώρα γνωρίζουμε καλύτερα τους δρόμους και είμαι ευτυχής που ακούω ότι το Neuville και το Gilsoul είναι ασφαλείς, αλλά αυτό το ατύχημα δεν μας κάνει να σκεφτούμε ότι μπορούμε να επιβραδύνουμε τον ρυθμό μας στον αγώνα”

Sebastien Ogier : “Είμαι δεύτερος, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος με την όλη εμφάνιση, υπάρχει έλλειψη ταχύτητας στο αυτοκίνητό μου. Ξέρω ότι είμαι δεύτερος συνολικά είμαι καλός, ξέρω ότι οι βαθμοί του πρωταθλήματος είναι καλοί γνωρίζω ότι είμαστε συνεπείς από την αρχή της σεζόν, αλλά δεν είμαι απολύτως χαρούμενος γιατί αισθάνομαι ότι δεν έχουμε την ταχύτητα να πιέσουμε για μια νίκη στην Χιλή. Πίσω από τον Ott Tának, για παράδειγμα, το μόνο που θα μπορούσα να κάνω εδώ στις επόμενες ειδικές είναι ένας έξυπνος χειρισμός με την επιλογή των ελαστικών “

Στην τέταρτη θέση έχει ανέβει ο Sebastien Loeb ακολουθούμενος από τους Elfyn Evans  και Teemu Suninen που παρουσιάζονται σε καλύτερη κατάσταση σήμερα. Οι Lappi Mikkelsen ακολουθούν στις επόμενες θέσεις με τον Βρετανό Meeke μετά το ατύχημα που είχε στην εναρκτήρια σημερινή ειδική και υποχώρησε στην 14η θέση επέστρεψε στην 11η θέση.

Την κορυφαία δεκάδα συμπληρώνουν δυό οδηγοί της WRC 2 Pro ο πρωτοπόρος Kalle Rovanpera με το Skoda Fabia R5 που είναι ένατος γενικής ακολουθούμενος από το  Mads Ostberg Citroen C3.

Περισσότερα από την εξέλιξη του αγώνα σε κατοπινό στάδιο