Κάλυψε και την διαφορά της ποινής ο Erik Cais

32
22 CAIS Erik (cze), ZAKOVA Jindriska (cze), ACCR CZECH RALLY TEAM I, Ford Fiesta R2, action during the 2019 European Rally Championship Nyiregyhaza Rally in Hungary from november 8 to 10 - Photo Thomas Fenetre / DPPI

To νεαρό αστέρι της Τσεχική Δημοκρατίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ο Erik Cais βρίσκεται επικεφαλής στην κατηγορία ERC3 με ένα διακριτικό περιθώριο από τον γερμανό Marijan Griebel, μετά τη γεμάτη δράση πρώτη μέρα του Ράλι Ουγγαρίας χθές Σάββατο.

Ο πρώην πρωταθλητής ορεινής ποδηλασίας που μετά από ένα τραυματισμό του αποφάσισε να ακολουθήσει τους αγώνες αυτοκινήτου ανέφερε ένα θέμα με το κιβώτιο ταχυτήτων κατά τη διάρκεια της επίδειξης της Παρασκευή, κάτι που καθιστούσε απαραίτητη την αντικατάστασή του από τους μηχανικούς της Orsák Rally Sport.

Ολοκλήρωσαν την αλλαγή σε 17 λεπτά, αλλά ο Cais έφυγε από το χώρο υπηρεσίας με δύο λεπτά καθυστέρης για να χρεωθεί ποινή 20 δευτερολέπτων.

Αυτό τελικά δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα καθώς από το πρωί έδειξε τις προθέσεις του και το ταλέντο του και ήταν πολύ κοντά στο Miklós Csomós. Όταν ο Ούγγρος οδηγός αποχώρησε στην SS4. Αυτός άφησε το Cais επικεφαλής με ένα προβάδισμα που κράτησε  με νύχια και με δόντια καθώς τα πρόβληματα με διάτρηση ελαστικού και του κιβωτίου ταχυτήτων επιβραδύναν κάπως το Griebel, ο οποίος είναι στην δεύτερη θέση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι αντιπάλοι της σειράς ERC Ladies ‘Trophy, Ekaterina Stratieva και Nabila Tejpar, είναι τρίτοι και τέταρτοι αντίστοιχα και μόλις 20,2 δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο τούρκος οδηγός Orhan Avcioglu που τρέχει στην ίδια ομάδα την Tokshport WRT μαζί με τον Griebel είχε μια έξοδο στην SS4.

Δεν γνωρίζουμε αν έχει ξεπεράσει τα προβλήματα του και θα επανέλθει σήμερα στον αγώνα.