Κανένα θετικό κρούσμα με Covid-19 στην Formula 1

9

H FIA και η Formula 1 ανακοίνωσαν σήμερα λίγο πριν από τις κατατακτήριες δοκιμές του εναρκτήριου αγώνα της φετινής χρονιά στην Αυστρία ότι δεν είχαν κανένα απολύτος θετικό κρούσμα με Covid-19 στις δοκιμές που έχουν υποβληθεί το προσωπικό της Formula 1 τις τελευταίες επτά μέρες.

Ως γνωστό στα μέτρα που έχουν ληφθεί και σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολο για τους αγώνες κάθε μέλος του προσωπικού που συμμετέχει σε έναν αγώνα υποβάλλεται σε τεστ για τον Covid-19 πριν ταξιδεύσει και πρέπει να έχει αρνητικό αποτέλεσμα πριν μπορέσει να περάσει στην πίστα.

Αυτό έχει γίνει και τις τελευταίες επτά μέρες συνολικά περισσότερες από 4.000 άτομα προσωπικού για τον αγώνα έχουν υποβληθεί σε δοκιμές με αρνητικά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια δοκιμάζονται κάθε πέντε ημέρες, χρησιμοποιώντας ιδιωτικές ιατρικές ομάδες, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, μαζί με επιπλέον έλεγχο, συμπεριλαμβανομένης της άφιξης στην πίστα. Μέσα στην πίστα, έχουν τεθεί αυστηρά μέτρα σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί όλο το προσωπικό της F1 ασφαλές.

«Η FIA και η Formula 1 μπορούν σήμερα να επιβεβαιώσουν ότι μεταξύ Παρασκευής 26 Ιουνίου και Πέμπτης 2 Ιουλίου, 4.032 οδηγοί, ομάδες και προσωπικό δοκιμάστηκαν για το COVID-19. Από αυτά, κανένας άνθρωπος δεν εντοπίστηκε θετικός», δήλωσε η Formula 1 σε ανακοίνωση της.

«Η FIA και η Formula 1 παρέχουν αυτές τις συγκεντρωτικές πληροφορίες για λόγους ακεραιότητας και διαφάνειας του ανταγωνισμού. Δεν θα δοθούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά από τις ομάδες ή τα άτομα από τη FIA ή τη Formula 1 και τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιούνται κάθε επτά ημέρες. “