Κάταγμα υπέστη ο Rossi που εγχειρίστηκε με επιτυχία

41

O θρύλος των MotoGP Valentino Rossi υπέστη κάταγμα και στην κνήμη και στην περόνη του δεξιού του ποδιού ενώ έκανε προπόνηση με μοτοσικλέτα εντούρο χθές Πέμπτη 31 Αυγούστου. Πρόκειται για το πόδι που είχε σπάσει το 2010 σε μια πτώση με μεγάλη ταχύτητα κατά τις ελεύθερες δοκιμές του MotoGP στο Mugelo.

Το μεγάλο αστέρι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Ancona που υποβλήθηκε σήμερα το πρωί σε εγχείρηση στο σπασμένο του πόδι, όπου και του τοποθετήθηκε μεταλλική λάμα.

Την επέμβαση στο 38χρονό αναβάτη πραγματοποίησε ο Dr. Raffaele Pascarella, διευθυντής της Ορθοπεδικής και τραυματολογικής κλινικής.

« Η εγχείρηση πήγε καλά. Το πρωί όταν ξύπνησα ένιωθα ήδη καλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό του ιατρικού κέντρου Ospedali Riuniti στην Ancona και ειδικά τον Dr. Raffaele Pascarella που με εγχείρησε» δήλωσε ο Ιταλός αναβάτης που συμπλήρωσε:

« Λυπάμαι πολύ για το ατύχημα. Τώρα θέλω να επιστρέψω στη σέλλα της μοτοσικλέτας μου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να τα καταφέρω»

Τα οστά του Rossi μπήκαν στη θέση τους και συνδέθηκαν με μεταλλική λάμα. Η ομάδα του, η Movistar Yamaha, ανακοίνωσε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε «χωρίς καμία επιπλοκή».

Ο Δρ Pascarella περιέγραψε την εγχείρηση ως «εντελώς επιτυχημένη»

«Πρώτα-πρώτα, θέλω να σας πω ότι ο Valentino είναι καλά,  κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για όλους μας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πριν λίγο. «Πιστεύω ότι σίγουρα θα πρέπει να ξεκουραστεί για 30 με 40 μέρες, και τότε θα εκτιμήσουμε μαζί, στις επόμενες λίγες εβδομάδες, πώς θα προχωρήσουμε»

Το πρωτάθλημα MotoGP έχει δύο αγώνες μέσα στις επόμενες 40 ημέρες. Στο Misano της Ιταλίας και την Aragon της Ισπανίας. Μετά το πρόγραμμα προβλέπει τρεις κολλητούς αγώνες μακριά, σε Motegi, Phillip Island και Sepang, όπου ο πρώτος, το Ιαπωνικό GP θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου.

Παρότι ο τραυματισμός έγινε στο ίδιο πόδι που ο Rossi είχε σπάσει πριν 7 χρόνια στο Mugello, o Dr Pascarella είπε ότι δεν έχει σημασία, παρότι το νέο κάταγμα είναι «πολύ κοντά» στο παλιό, αφού το οστό είχε κολλήσει εντελώς σε 4-5 μήνες από το πρώτο ατύχημα.

«Δεν είναι κακό που συνέβη στο ίδιο πόδι, είναι μια διαφορετική κλινική περίπτωση», πρόσθεσε.

Ο Rossi είναι σήμερα 4ος στη βαθμολογία του παγκόσμιου πρωταθλήματος, 26 βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής, Andrea Dovizioso.

ΠΗΓΗ: Autosport