Καθάρισε το ράλι Σουηδίας ο Tanak

70

 Ο Εσθονός Ott Tanak κέρδισε πριν από λίγο το Ράλι Σουηδίας, δεύτερο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και για πρώτη φορά στην καριέρα του βρίσκεται επικεφαλής του πρωταθλήματος οδηγών.

Ο Tanak,που οδήγησε μια Toyota Yaris, κυριάρχισε με διαφορά 53,7 δευτερόλεπτα και η νίκη του ουσιαστήκα κρίθηκε από τα χθές καθώς σήμερα με χαλαρούς ρυθμούς απλώς πέρασε από τις χιονισμένες και παγομένες ειδικές που κάλυπταν τις τρείς ειδικές χωρίς να πάρει καθόλου ρίσκα.

Ο Esapekka Lappi τερμάτισε στη δεύτερη θέση σε ένα Citroën C3 μετά από έναν τιτάνιο αγώνα που έδωσε για τις θέσεις στο βάθρο. Ο Φινλανδός τερμάτισε μπροστά από το Hyundai i20 του Thierry Neuville με διαφορά 3.0sec.

Ο Tänak κέρδισε και την τελική ζωντανή από την τηλεόραση Wolf Power Stage για να εξασφαλίσει πέντε έξτρα πόντους μπόνους. Ο Neuville πήρε τέσσερεις πόντους για τη δεύτερη θέση με τον Elfyn Evans, οδηγώντας ένα Ford Fiesta να εξασφαλίζει τρείς πόντους. Ο Sébastien Ogier, σε ένα Citroën C3, και ο Lappi πήραν δύο και ένα βαθμό αντίστοιχα.

Περισσότερα νέα και περιγραφή του αγώνα θα ακολουθήσει.