Κέρδισε η McLaren 720S GT3 στην Κίνα

6

Με νίκη ξεκίνησε τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις η McLaren 720S GT3 στο ντεμπούτο της με την ιδιωτική ομάδα The Winning Team στο πρωτάθλημα China GT.

Ο κινέζος συγγραφέας, τραγουδιστής και οδηγός αγώνων Han Han, ενώθηκε με τον εργοστασιακό οδηγό αγώνων της McLaren Joe Osborne και παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στον αγώνα, το ζευγάρι διεκδίκησε τη δεύτερη θέση κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα του Σαββάτου στο νέο Circuit Shougang GT στο Qinhuangdao, πριν μετατρέψει το πλεονέκτημα της pole position σε μια σκληρή μάχη κατά τη διάρκεια του δεύτερου γεγονότος του Σαββατοκύριακου.

Ο αγώνας με την πρόσφατα παραδοθείσα # 111 McLaren 720S GT3 στην ομάδα που κέρδισε έδειξε έντονο ρυθμό σε όλες τις περιόδους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με τους οδηγούς Han Han και Osborne. Στο προκριματικό στη νέα πίστα στο Qinhuangdao, ο Osborne εξασφάλισε μια δεύτερη θέση στο Race 1, πριν ο συμπαίκτης του Han Han εξασφαλίση την pole position της δεύτερης προκριματικής περιόδου για να διεκδικήσει την παρθενική του νίκη για το 720S GT3 στον δεύτερο αγώνα.

Ο πρώτος αγώνας του Σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκε σε μεταβλητές βροχερές συνθήκες συνθήκες, οι οποίες είδαν τον Han Han και τον Joe Osborne να φτάνουν στην δεύτερη θέση με την καρώ σημαία. Η έντονη βροχή λίγο πριν από την έναρξη του δεύτερου αγώνα ξεκίνησε ο αγώνας πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας και οι συνθήκες παρέμειναν προκλητικές καθ ‘όλη την διάρκεια του. Έχοντας οδηγήσει την πλειοψηφία του αγώνα μέχρι τα μέσα του με τον Han Han στο τιμόνι, η # 111 ήταν ακόμα σε διαμάχη για θέση στο βάθρο καθώς ο Osborne πήρε το τιμόνι στο δεύτερο μισό καθώς η βροχή συνέχισε να πέφτει.

Μετά το σταμάτημα για ανεφοδιασμό και χωρίς κανένα σημάδι ότι ο καιρός θα βελτιωνόταν, ο Osborne ανέλαβε το προβάδισμα και διατήρησε το ρυθμό στον αγώνα παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες οδήγησης. Με το ρολόι να φτάνει στα τελευταία 10 λεπτά, σταμάτησε η βροχή αλλά τα σύννεφα ήταν αρκετά πυκνά που έδειχνα ότι θα ξαναρχίσει, κάτι που ευτυχώς δεν έγινε διασφαλίζοντας έτσι την πρώτη νίκη για το GT3 της Κίνας.

Η νικηφόρα ομάδα έχει κερδίσει πολλούς αγώνες στο πρωτάθλημα Κίνας GT με την McLaren, εξασφαλίζοντας τίτλους στους οδηγούς και την ομάδα το 2017 στο GT4 στο χρόνο ντεμπούτο της ομάδας με τη 570S GT4.

Η επιτυχία αυτή συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο με ακόμη τρείς επιτυχίες της ομάδας με τα 570S GT4 στο πρωτάθλημα GT4 που κατέλαβε και τις τρείς θέσεις στο βάθρο. Το # 49 570S GT4 της ομάδας, με την καθοδήγηση του James Gai και του Kenneth Lim ήταν οι νικητές στην κατηγορία Am.

Μεγάλες επιτυχίες και στην ευρώπη

Στην Ευρώπη, σε αγώνα στο Circuit Park Zandvoort στις Κάτω Χώρες για τους τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος ADAC GT4 Γερμανίας διαγωνίστηκαν πέντε πληρώματα ιδιωτικών ομάδων πελατών με τις 570S GT4.

Οι αγωνιστικές ομάδες πελατών Team GT και Dörr Motorsport σε συνδυασμό με τις άλλες ομάδες πέτυχαν πέντε νίκες και δέκα κορυφαία τελειώματα σε όλη τη διάρκεια των δύο αγώνων του Σαββατοκύριακου.

Η # 33 της ομάδας GT που καθοδηγείται από την McLaren Young Professional Charlie Fagg και ο συμπαίκτης του Michael Benyahia συσσωρεύουν τα ισχυρότερα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου, τερματίζοντας στην έκτη και έβδομη θέση.Το ζευγάρι οδήγησε τους συμπαίκτες Felix von der Laden και Alain Valente στο # 49 570 S GT4 που πήρε την έβδομη και την όγδοη θέση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς και τα δύο ζευγάρια εξασφάλισαν πολύτιμους πόντους πρωταθλήματος. Τα # 59 του Thomas Krebs και του Fred Martin-Dye εξασφάλισαν τα καλύτερα αποτελέσματα για την Dörr Motorsport, συμπληρώνοντας την 10η θέση το Σάββατο και την 12 η την Κυριακή.