Κέρδισε και την Καλαβασό ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας

286
TSOULOFTAS Alexandros (CYP), CHRYSOSTOMOU Antonis (CYP), ALEXANDROS TSOULOFTAS, CITROEN DS3 R5, portrait during the 2018 European Rally Championship ERC Cyprus Rally, from june 15 to 17 at Larnaca, Cyprus - Photo Thomas Fenetre / DPPI

Ακολουθώντας τον ίδιο ρυθμό με χθές ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας κέρδισε και την σημερινή εναρκτήρια ειδική διαδρομή της δεύτερης μέρας του Ράλι Λάρνακας 2020 στην Καλαβασό ανοίγοντας περισσότερο την διαφορά του από το Σίμο Γαλαταριώτη που τον ακολουθεί.

Σταθερός στην Τρίτη θέση παραμένει ο Χρίστος Δημοσθένους ενώ ανακατατάξεις για τις επόμενες θέσεις έχουν επιφέρει τα αποτελέσματα στην Καλαβασό.

Ως γνωστό ο δεύτερος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με το πρόγραμμα τα συμμετέχοντα πληρώματα έχουν να καλύψουν σχεδών 50 αγωνιστικά χιλιόμετρα και δυό επαναλαμβανόμενες ειδικές στην Καλαβασό και τον Αναλυόντα.

Οι διαφορές για την πρώτη θέση που φαίνεται να είναι ακόμη ανοικτή ανάμεσα στα δυό πληρώματα που τρέχουν με τα Volkswagen Polo GTI R5, Αλέξανδρο Τσουλόφτα – Στέλιο Ηλία και Σίμο Γαλαταριώτη – Αντώνη Ιωάννου συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρων.

Με το καλημέρα κέρδισε την ειδική στην Καλαβασό ο Τσουλόφτας κάνωντας ακόμη ένα σταθερό βήμα προς τη νίκη. Αυτή ήταν και η Πέμπτη νίκη του πληρώματος σε ισάριθμες ειδικές με τον δεύτερο χρόνο να γράφει εκ νέου ο Σίμος Γαλαταριώτης.

Αρκετά μεγάλο ενδιαφέρων όμως για την σημερινή μέτρα συγκεντρώνει και η χαμηλότερη θέση στο βάθρο καθώς 8 δευτερόλεπτα χωρίζουν τρία πληρώματα από αυτήν του Χρίστου Δημοσθένους, Παναγιώτη Γιάγκου και Πανίκκου Πολυκάρπου.

Ο Χρίστος Δημοσθένους με συνοδηγό τον Κώστα Παύλου αντέχουν την πίεση από τους αντιπάλους τους και παραμένουν στην Τρίτη θέση.

Οι Παναγιώτης Γιάγκου και Παναγιώτης Κυριάκου συνεχίζουν την πίεση τους για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου και παραμένουν στην τέταρτη θέση με τον Πανίκκο Πολυκάρπου να υποχωρεί στην έβδομη θέση γενικής καθώς ο Κώστας Ζήνωνος ανέβηκε πέμπτος ακολουθούμενος από τον περσινό πρωταθλητή Πέτρο Παντελή που πλασαρίστηκε στην εξάδα.

Ζωντανή παραμένει και η μάχη στην δικίνητη κατηγορία με τις διαφορές τους να είναι οριακές. Κέρδισαν την ειδική στην Καλαβασό Τρίτη στον αγώνα οι Χρύσος Παντελή με τον Θωμά Θεοφάνους με το νέο τους απόκτημα το Ford Fiesta R2 και παραμένουν επικεφαλής ενώ τους ακολουθούν κατά πόδας οι Ζαχαρίας Μανώλη με τον Κώστα Ευριπίδου στο Honda Civic EP3. Στην 3η θέση τους δικήνητους παραμένουν οι Κωσταντίνος Τελεβάντος και Τάκης Πέτρου με το Peugeot 208 R2.

Για την ολοκλήρωση του αγώνα που θα γίνει στην παραλία των φοινικούδων στις 18:30 απομένουν ακόμη τρείς ειδικές διαδρομές.

Περισσότερα σε λίγο.

Χρυσόστομος Κυλίλης