Κερδισμέμοι και χαμένοι από την πρεμιέρα στο ERC3 junior

32
40 TORN Ken (EST), PANNAS Kauri(EST), Team Estonian Autosport Junior Team, Ford Fiesta Rally4, action during the 2020 Rally di Roma Capitale, 1st round of the 2020 FIA European Rally Championship, from July 24 to 26, 2020 in Rome, Italy - Photo Gregory Lenormand / DPPI

Εδώ και μήνες διαφάνηκε ότι το ενδιαφέρων για τα πρωταθλήματα ERC3 Junior και ERC 3 με τα καινούργια δημιουργήματα της Rally4 αλλά και τα αυτοκίνητα Rally5 θα ήταν αρκετά μεγάλο και ο ένας μετά τον άλλο οδηγοί και ομάδες διαμόρφωναν τα πλάνα τους για τη φετινή χρονιά.

Ξεσπασε η πανδημία με τον κορονωϊο δημιουργήθηκε αναστάτωση σε όλους τους τομείς για κάποιους έχουν αλλάξει ή και ακυρωθεί τα σχέδια τους όμως για τους περισσότερους τα πράγματα θα κυλίσουν βάση του αρχικού τους πλάνου.

Η ακύρωση δύο αγώνων στην Πολωνία και στην Τσεχική Δημοκρατία ώθησε τους διοργανωτές του ERC FIA 2020 να αυξήσουν τους αγώνες που θα προσμετρούν στα πρωταθλήματα ERC3 Junior σε πέντε από τους έξι αγώνες που είναι προγραμματισμένη και για σκοπούς πρωταθλήματος θα προσμετρήσουν τα καλύτερα τέσσερα αποτελέσματα.

Ο μόνος αγώνας που δεν θα προσμετρά για το ERC3 Junior θα είναι το Ράλι Κύπρος

Το ενδιαφέρων για συμμετοχή σε αυτή την κατηγορία αποδείχθηκε αρκετά μεγάλο στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς το Rally di Roma Capitale που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Αναφορά για αυτή την κατηγορία που ως γνωστό έχει κερδίσει μετά από μια συναρπαστική μάχη που έδωσε ο Ken Torn με τον Perdo Antunes που στάθηκε άτυχος και αποχώρησε.  Καλύψαμε αυτή την κατηγορία όπου πέτυχε διπλή νίκη ο Torn που κερδισε τόσο την ERC3 αλλά και την ERC3 Junior.

Επανερχόμαστε και πάλι σήμερα για να δούμε και τα υπόλοιπα πληρώματα που συμμετείχαν στο ERC3 Junior, τους κερδισμένους αλλά και τους χαμένους στην πρεμιέρα και πως τα πήγαν. Σίγουρα όμως δεν μπορέσουμε να τους καλύψουμε όλους καθώς το έχουμε προαναφέρει ότι το ενδιαφέρων σε αυτές τις κατηγορίες είναι αρκετά μεγάλο.

49 CREIGHTON William (IRL), REGAL Liam (IRL), Team Motorsport Ireland Rally Academy, Ford Fiesta Rally4, action during the 2020 Rally di Roma Capitale, 1st round of the 2020 FIA European Rally Championship, from July 24 to 26, 2020 in Rome, Italy – Photo Gregory Lenormand / DPPI

Κρατώ τα θετικά από αυτό τον αγώνα

Κάνοντας το ντεμπούτο του στο Rally di Roma Captiale και οδηγώντας το Ford Fiesta Rally4 της M-Sport Poland για πρώτη φορά, ο νεοεισερχόμενος στο FIA ERC3 Junior William Creighton εντυπωσίασε πριν προκύψουν τα πρόβλημα με το αυτοκίνητο του. Ενώ είχε μια παρακέντηση που τον έριξε πίσω, το ταλέντο της Motorsport Ireland Rally Academy αναγκάστηκε να σταματήσει την τελευταία ημέρα όταν εμφανίστηκε μια ύποπτη ηλεκτρική βλάβη.

«Το ράλι ξεκίνησε πολύ καλά για εμάς, ήμουν στην τέταρτη θέση στο πρώτο σέρβις και δεν πίστευα ότι θα ήμουν οπουδήποτε κοντά σε αυτό με ένα νέο αυτοκίνητο σε μια τέτοια εκδήλωση», εξήγησε ο Creighton. «Οι δρόμοι είναι μαγικοί και όλα πήγαιναν καλά μέχρι να  καθυστερήσουμε μετά από μια παρακέντηση το Σάββατο το απόγευμα. Αλλά έμαθαν πολλά και ήταν μια υπέροχη εμπειρία από την Ιταλία.

«Η τελετουργική έναρξη στη Ρώμη ήταν ένα πραγματικό αποκορύφωμα και ο ρυθμός μεταξύ των αυτοκινήτων Rally4 ήταν επίπεδο παγκόσμιου πρωταθλήματος, οπότε ήταν υπέροχο να είμαι μέρος αυτού. Είναι απογοητευτικό που δεν συνεχίσαμε, αλλά πρέπει να βγάλω πολλά θετικά από αυτό τον αγώνα.”

Για την έξοδο του το απόγευμα της Κυριακής, ο Creighton εξήγησε: «Αυτό συνέβαινε στις ειδικές του πρωινού. Τα παιδιά έκαναν ό, τι μπορούσαν στο σέρβις αλλά μετά την SS10 σε μιά φουρκέτα το αυτοκίνητο σταμάτησε. Το ξεκινήσαμε ξανά, αλλά στη συνέχεια όλα πέθαναν και σταθμεύσαμε στο πλάι του δρόμου.”

42 WESTLUND Adam (SWE), ARHUSIANDER David (SWE),Team Adam Westlund, Ford Fiesta Rally4, action during the 2020 Rally di Roma Capitale, 1st round of the 2020 FIA European Rally Championship, from July 24 to 26, 2020 in Rome, Italy – Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Χωρίς ανταμοιβή από την Ιταλία ο Adam Westlund

Ο Σουηδός Adam Westlund αρνήθηκε την πρώτη πεντάδα στην ηρωική επιστροφή του μετά από σοβαρό τραυματισμό όταν ξεκίνησε το Πρωτάθλημα Junior FIA ERC3 2020 Θυμίζουμε ότι ο Σουηδός οδηγός τραυματίστηκε στο σβέρκοκαι την πλάτη του σε μιά συντριβή υψηλής ταχύτητας σε ένα εθνικό αγώνα στην πατρίδα του τον περασμένο Αύγουστο. Αλλά επέστρεψε στη δράση στην κατηγορία που υποστηρίζει η Pirelli στην Ιταλία, με 12 βίδες και δύο πλάκες τιτανίου στην πλάτη του, κληρονομιά αυτού του τεράστιου ατυχήματος. 

Ωστόσο, επέστρεψε στην πατρίδα του Σουηδία χωρίς ανταμοιβή από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. «Δεν είχα φρενάρισμα όταν βρέθηκα σε μια δεξιά στροφή 10 χιλιόμετρα μετά την έναρξη της ειδικής διαδρομής 11», εξήγησε ο οδηγός του Ford Fiesta Rally4. «Πήγαμε στον τοίχο και ο πίσω τροχός βγήκε. Ήταν πραγματικά απογοητευτικό γιατί είχαμε μια καλύτερη εμφάνιση από το πρωί και ενώ αισθανόμασταν πολύ καλύτερα. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ράλι, αλλά έχουμε μάθει πολλά και αυτό είναι το πολύ καλό πράγμα. Δυσκολευτήκαμε λίγο με τα pacenotes και είχαμε επίσης δύο τρυπήματα ελαστικών “

57 SOMASCHINI Rachele (ITA), ZANCHETTA Giulia (ITA), Team Rachele Somaschini, Peugeot 208 Rally4 , action during the 2020 Rally di Roma Capitale, 1st round of the 2020 FIA European Rally Championship, from July 24 to 26, 2020 in Rome, Italy – Photo Gregory Lenormand / DPPI

Ντεμπούτο στο FIA ERC3 Junior και τερματισμός για την Rachele Somaschini    

Η Ιταλίδα Rachele Somaschini πέτυχε μέσα από ένα σκληρό Ράλι στην πατρίδα της να τερματίσει στην έκτη θέση στο ντεμπούτο της στο FIA ERC3 Junior Championship.

Η Ιταλίδα, η οποία συνδυάζει την πολλά υποσχόμενη καριέρα της πίσω από το τιμόνι με την προώθηση του #CorrerePerUnRespiro, μιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την κυστική ίνωση, αγωνιζόταν για πρώτη φορά στο 208 Rally4 της Peugeot.

«Δεν ήταν ακριβώς το ντεμπούτο που στοχεύαμε», δήλωσε η ιταλίδα οδηγός, η οποία είχε για συνοδηγό την συμπατριώτισσα της Τζούλια Ζαντσέττα. «Ήταν ένας πολύ απαιτητικός αγώνας για εμάς με ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο που έπρεπε να κατανοήσουμε βήμα προς βήμα κατά τη διάρκεια του ίδιου του αγώνα, καθώς μπορέσαμε να κάνουμε μόνο λίγα χιλιόμετρα πριν από τον αγώνα.

«Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε πολλά τεχνικά ζητήματα και επίσης κάναμε κάποια λάθη. Επιπλέον, η θερμότητα στο αυτοκίνητο ήταν πολύ δύσκολη για μένα και η οδήγηση ήταν απίστευτα εξαντλητική. Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε από τα λάθη μας και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βελτιώσουμε την απόδοσή μας την επόμενη φορά.”

51 LANDA Nikolai (AUT), LANDA Guenter (AUT), Team Drift Company Rally Team, Ford Fiesta Rally4, action during the 2020 Rally di Roma Capitale, 1st round of the 2020 FIA European Rally Championship, from July 24 to 26, 2020 in Rome, Italy – Photo Gregory Lenormand / DPPI

Μυριάδες τα προβλήματα για τον Nikolai Landa

Ο αυστριακός οδηγός ξεπέρασε αρκετά μηχανικά ζητήματα στον εναρκτήριο αγώνα για να τερματίσει στο τέλος στην Πέμπτη θέση της κατηγορίας ERC3 Junior.

Με συνοδηγό τον πατέρα του, Günter, ένα σταθερό φως καθοδήγησης, ο Landa προσαρμόστηκε καλά στις προκλητικές ιταλικές ειδικές διαδρομές στο DriftCompany Rally Team του Ford Fiesta Raly4.

«Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου και ειδικά στον μπαμπά μου», δήλωσε ο Landa. «Μου έδωσαν κίνητρο να παλέψω σε ολόκληρο το ράλι και στο τέλος ήμουν εξαιρετικά χαρούμενος που βρισκόμουν στο τερματισμό. Ένα πράγμα που έμαθα είναι ότι είναι εντελώς διαφορετικό να είμαι γρήγορος στην Αυστρία ή να είμαι γρήγορος εδώ. Έπρεπε πραγματικά να επικεντρωθώ στη διαχείριση φρένων και να εμπιστευτώ τα ελαστικά και την εξαιρετικά υψηλή πρόσφυση. Φυσικά, ήθελα να είμαι γρηγορότερος, αλλά είμαι ευτυχής που μάθαμε πολλά και αυτός ήταν ο στόχος. Ανυπομονώ για το Rally Liepãja και θα δούμε τι θα συμβεί εκεί.”

ΠΗΓΗ: ERC