Κληρονόμησε την πρωτιά στην FIA Junior WRC ο Tom Kristensson

23

Ο Tom Kristensson κληρονόμησε την πρωτοπορία στην κατηγορία FIA Junior WRC στο Ράλι Σουηδίας το Σάββατο μετά που αποχώρησε ο πρωτοπόρος Dennis Radstrom από τον αγώνα.

Ο Kristensson τερμάτισε δεύτερο την πρώτη μέρα του Ράλι Σουηδίας με διαφορά 62,8 δευτερολέπτων από τον τοπικό ήρωα της πόλης που φιλοξενά των αγώνα Radstrom που ήταν πολύ εντυπωσιακός την Παρασκευή. Ο Radstrom τέθηκε επικεφαλής του αγώνα την Πέμπτη το βράδυ κερδίζωντας την εναρκτήρια ειδική στο Karlstad, αλλά έπεσε τρίτο την Παρασκευή το πρωί κατά τη διάρκεια μιας σκληρής μάχης με τους Martin Sesks και Kristensson. Στην συνέχεια έκτισε την διαφορά κερδίζωντας πέντε ειδικές διαδρομές.

Με το ίδιο τέμπο ξεκίνησε τον αγώνα το Σάββατο ο περσινός πρωταθλητής Radstrom ο οποίος ζει στην βάση του αγώνα στο Torsby με το Ford Fiesta R2 κέρδισε τις τέσσερις πρωινές ειδικές της μέρας και άνοιξε ακόμη περισσότερο την διαφορά και είναι αρκετοί που αυτοί που πίστεψαν ότι θα ήταν ο νικητής του αγώνα.

Στο δεύτερο πέρασμα από την διαδρομή Hagfors χθές είχε μια βίαια έξοδο που του στοίχησε επτά περίπου λεπτά μέχρι να φτάσει στο τέρμα της ειδικής μετά την βοήθεια που δέχθηκε και από τους θεατές στο να επανέλθει στο δρόμο. Η ζημιά που προκλήθηκε όμως στο αυτοκίνητο ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούσε να συνεχίσει και αποχώρησε.

Ετσι ο συμπατριώτης και φίλος του Tom Kristensson κληρονόμησε την πρωτοπορία και με 1 λεπτό 44 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Roland Poom, χαλάρωσε λίγο και στο σύντομο κομμάτι της Κυριακής πιστεύει ότι θα το διαχειριστεί σωστά την διαφορά για να διεκδικήσει τη νίκη στην πρώτη του εμφάνιση στο Junior WRC.

“Ήταν μια τεράστια έκπληξη και απλά εστιάσαμε σε κάθε ειδική όπως ήρθε. Είμαι Σουηδός, αλλά δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος με τον πάγο και το χιόνι καθώς είμαι από το νότο που κάνει αυτό το εξαιρετικό “, είπε.

Ο Poom απέφυγε τα προβλήματα ώστε να βρίσκεται μπροστά από έναν άλλο πρωτάρη στην κατηγορία τον Ισπανό Jan Solans, με διαφορά 2 λεπτά 00.9sec. Ο Βρετανός Tom Williams βρίσκεται τέταρτος με τον Sean Johnston και τον Enrico Oldrati να ολοκληρώνουν την κορυφαία εξάδα.

Ο γάλλος Julius Tannert ανέβηκε μέχρι την Τρίτη θέση αλλά αποχώρησε, αφού έχασε 2min 30sec με προβλήματα πρόσληψης αέρα το πρωί του Σαββάτου και το χειρότερο ήταν όταν αποσύρθηκε δύο ειδικές αργότερα.

Το ταραγμένο Σαββατοκύριακο συνεχίστηκε για τον Martin Sesks όταν ο Λετονός έχασε τρία λεπτά μετά από έξοδα που είχε από το δρόμο και μια διάτρηση ενός ελαστικού. Βρίσκεται όμως στον αγώνα και είναι στην έβδομη θέση γενικής της κατηγορίας.