Κοινοπραξία FCA με Hon Hai για ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα

    15

    Όπως ανακοινώθηκε, η FIAT Chrysler Automobiles και η κινεζική εταιρεία Hon Hai Precision Industry Co., μητρική εταιρεία της Foxconn,  η οποία κατασκευάζει τα iPhone για λογαριασμό της Apple στην ασιατική χώρα, θα συστήσουν μια κοινοπραξία μέσω της οποίας θα εξελίξουν και θα κατασκευάσουν νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, καθεμιά από τις δύο θα κατέχει ποσοστό 50% και τα αυτοκίνητα που θα παράγονται θα προορίζονται αρχικά για την κινεζική αγορά, ενώ οι εξαγωγές τους σε άλλες χώρες θα ακολουθήσουν αργότερα. Η κοινοπραξία αυτή θεωρείται μία ακόμα προσπάθεια της Apple να εμπλακεί με κάποιον τρόπο στην αυτοκινητοβιομηχανία. Όσες φορές το έχει επιχειρήσει στο παρελθόν, δεν τελεσφόρησε η διαδικασία.

    Η Foxconn παλαιότερα έχει επενδύσει επίσης στην Didi Chuxing και στην CATL, αλλά και στις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες Byton και Xpeng.  

    Ο κ. Young Liu, Πρόεδρος της Hon Hai Precision Industry Co., δήλωσε ότι η εταιρεία του θα είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την κατασκευή των απαιτούμενων μερών ενός οχήματος και την επιμελητεία αλλά όχι για τη συναρμολόγηση των αυτοκινήτων, την οποία θα κάνει η FIAT Chrysler Automobiles.