Κρατά τα θετικά από την Κορσική ο Evans

38

O Elfyn Evans θα κρατήσει τα θετικά από τον 4ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην Κορσική αν και πληγώθηκε με το περιστατικό στην τελευταία ειδική που του στέρησε μια δεύτερη νίκη στην καριέρα του.

Στο τιμόνι ενός Ford Fiesta, ο Evans ήταν ο γρηγορότερος οδηγός στην άσφαλτο της Κορσικής και φαινόταν να θέλει να κερδίσει τη νίκη αφού κέρδισε το προβάδισμα στον αγώνα την Κυριακή το πρωί από τον Thierry Neuville με έναν ασυναγώνιστο χρόνο μέσα από την εναρκτήρια ειδική.

Ωστόσο, η νίκη του διακόπηκε απότομα στην τελική διαδρομή των 19,34km την Wolf Power Stage, όταν μια παρακέντηση του κόστισε 1m29sec, ρίχνοντας τον στην Τρίτη θέση.

Παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε την πρώτη του νίκη μετά από το Ράλι της Ουαλίας το 2017, ο Evans αντικατοπτρίζεται σε ένα πειστικό ξεκίνημα της σεζόν  που περιλαμβάνει δύο βάθρα και τον φέρνει στην τέταρτη θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος οδηγών. 
“Ίσως δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά ο ρυθμός είναι εκεί και νομίζω ότι μπορούμε όλοι να εμπιστευτούμε από αυτό που προχωράμε”, είπε

“Είχαμε μια αρκετά καλή αρχή για τη σεζόν μέχρι στιγμής και είμαι πραγματικά χαρούμενος με το Fiesta και στους τέσσερις γύρους του πρωταθλήματος. Τα παιδιά πίσω στην MSport εργάζονται εξαιρετικά σκληρά και κάνουν βελτιώσεις όλη την ώρα. Δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή τη φόρμα στους επόμενους αγώνες. “

Ο Evans ολοκλήρωσε την τελευταία ειδική χωρίς καθόλου καουτσούκ στον εμπρός δεξιό τροχό του Fiesta και είπε ότι δεν ήταν σίγουρος ότι θα φτάσει στο τέλος.

Ο επικεφαλής της ομάδας M-Sport της Ford, Richard Millener, αναγνώρισε ότι το τελευταίο δράμα ήταν δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς. 

 “Ο Elfyn και ο Scott Martin ήταν το ταχύτερο πλήρωμα στον αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο και έδειξαν σε όλους ό, τι μπορούν και αυτοί των Fiesta να είναι ικανοί. Η παρουσία στην πρώτη ειδική την Κυριακή το πρωί ήταν εντυπωσιακή και δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να πει ότι δεν αξίζει αυτή τη νίκη» , είπε. 

“Το να χάσουμε στην τελευταία ειδική ήταν ένα πικρό χτύπημα για όλη την ομάδα, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε τα θετικά – και υπήρχαν πολλά από αυτά το Σαββατοκύριακο”.