Κρίσιμος αγώνας για τον Ogier η Ισπανία

30

Ο Sebastien Ogier και η ομάδα της Citroen Racing αποδίδουν τις μικρές ελπίδες που διατηρούν στην μάχη του τίτλου οδηγών στο WRC σε μια καλή εμφάνιση στον επερχόμενο αγώνα της Ισπανίας που τον χαρακτηρίζουν μάλιστα «κλειδί».

Ο γάλλος κατασκευαστής προσπάθησε να βρει ταχύτητα στις ασφάλτινες επιφάνειες του spec C3 αυτή τη σεζόν. Ο Ogier είναι ελπιδοφόρο λύση στην ομάδα και πιστεύουν ότι θα φέρει βελτιώσεις για τις δύο ασφάλτινες ημέρες στο RallyRACC Catalunya – Rally de España (24 – 27 Οκτωβρίου).

Είπε: “Έχουμε μερικές καλές ιδέες, ήδη έκανα μια μικρή κίνηση στο Παρίσι και βρήκαμε κάποια μικρή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να τα επιβεβαιώσουμε στη δοκιμασία. Και αυτό θα μπορούσε να είναι πάλι σε καλό δρόμο.”

Ο Γάλλος τερμάτισε έβδομος στην άσφαλτο του ADAC Rallye Deutschland και ξέρει ότι η επανάληψη αυτού του αποτελέσματος θα μπορούσε τελικά να τελειώσει τις ελπίδες του για τον έβδομο ίσος τίτλο.

“Ήταν αρκετά προφανές ότι ήμασταν μακριά από το ρυθμό στη Γερμανία”, δήλωσε ο Ogier. “Έτσι έχουμε μια πολύ μεγάλη δοκιμασία αυτή την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό, είναι η μόνη μας ευκαιρία να είμαστε σε αυτόν τον αγώνα. Χρειαζόμαστε κάθε λίγο βελτίωση όσον αφορά το ρυθμό. “

Οι ελπίδες της Citroen να φέρουν νέα εξαρτήματα στο Wales Rally GB της περασμένης εβδομάδας δεν επιτεύχθηκαν καθώς καθυστέρησαν στην διαδικασία πιστοποίησης. Αυτή η νέα ανάρτηση θα πρέπει να περιμένει μέχρι την επόμενη σεζόν.

Ο διευθυντής της ομάδας Pierre Budar δήλωσε: “Οι κανόνες για την έγκριση είναι οι ίδιοι για όλες τις ομάδες. Είναι απλά πολύ απογοητευτικό και απογοητευτικό το γεγονός ότι τα μέρη αυτά κάνουν το αυτοκίνητο γρηγορότερο, αλλά δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

“Οι οδηγοί έχουν τρέξει μαζί τους στη δοκιμασία και τους αρέσουν. Ξέρουμε ότι το αυτοκίνητο θα ήταν ταχύτερο και θα έδινε περισσότερη εμπιστοσύνη εάν τα είχαμε, αλλά οι κανόνες είναι κανόνες “.