Κτυπούν καμπανάκι έξι τομείς στην επιβράδυνση της οικονομία της Κίνας

8
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Η οικονομία της Κίνας των 13 τρισεκατομμυρίων δολαρίων επιβραδύνεται και οι δείκτες δείχνουν ότι επειρεάζονται όλοι οι τομείς από τις εξαγογές μέχρι την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην αυτοκινητοβιομηχανία στους σιδηροδρόμους και από την απασχόληση στις δαπάνες για ψυχαγωγία.

Η Κίνα κυκλοφόρησε τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σήμερα Παρασκευή, και είναι ένας βασικός δείκτης για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς ακόμη και οι μικρές αλλαγές στην οικονομική απόδοση της Κίνας μπορεί να  έχει σημαντικές επιπτώσεις για άλλες μεγάλες οικονομίες.

Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η ανάπτυξη της Κίνας έχει πέσει στο χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 28 ετών από τη δεκαετία του 1990, λόγω της κλιμακούμενης εμπορικής σύγκρουσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και της εξασθένησης της εγχώριας ζήτησης.

Από την άλλη η απειλή περαιτέρω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου εξακολουθεί να είναι σημαντική κάτι που θα περιόριζε ακόμη περισσότερο την κινεζική ανάπτυξη.

 Η κινεζική οικονομία έχει υποχωρήσει και φαίνεται να επιδεινώνεται παρά το αποδυναμωτικό νόμισμα και τα μέτρα του Πεκίνου για την παροχή κινήτρων, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών φόρων και τελών που ισοδυναμούν με περίπου 282 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το τρίτο τρίμηνο το ΑΕΠ της Κίνας αναμένεται να αυξηθεί κατά 6,1%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι η ανάπτυξη θα μειωθεί κάτω από 6% για το τρίμηνο, κάτω από το κατώτατο σημείο του στόχου ανάπτυξης της κυβέρνησης για το 2019.

Παρακάτω υπάρχουν έξι δείκτες που δείχνουν την κατάσταση της επιβράδυνσης της Κίνας.

Παραγωγή Εργασίας

Ενώ το επίσημο ποσοστό ανεργίας της Κίνας παρέμεινε σταθερό, αναδείχθηκαν σημάδια ότι η υποτονική εγχώρια ζήτηση και οι εμπορικές τριβές με τις Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσαν αυξημένες απολύσεις στον κατασκευαστικό τομέα της χώρας.

Μια συνιστώσα παρακολούθησης του δείκτη της απασχόλησης (PMI), δείχνει έντονες πτωτικές τάσεις από πέρυσι. Τον Αύγουστο έπεσε κάτω από 47% για πρώτη φορά μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008. Αυτό το ποσοστό κάτω του 50% δείχνει ότι οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν λιγότερους υπαλλήλους.

Εξαγογές ηλεκτρικών μηχανημάτων

Οι εξαγωγές ηλεκτρικών μηχανημάτων άρχισαν να συμβαδίζουν στο τέλος του περασμένου έτους. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη διψήφια αύξηση για το μεγαλύτερο μέρος του 2018.

Για το 2019, οι εξαγωγές μειώνονται, αντανακλώντας τα διόδια που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στους κινέζους κατασκευαστές. Η πτώση των εξαγωγών του Σεπτεμβρίου ήταν η πιο απότομη σε σχεδόν 10 μήνες, εξαιρουμένης της ανάγνωσης του Φεβρουαρίου, η οποία παραμορφώθηκε από εποχιακούς παράγοντες.

Ακόμα και ένα φθηνότερο γιουάν απέτυχε να συλλάβει τη μείωση των εξαγωγών. Το κινεζικό νόμισμα υποχώρησε 12% έναντι του δολαρίου από τότε που ξέσπασε ο εμπορικός πόλεμος στις αρχές του περασμένου έτους.

Σιδηροδρομικά

Η ετήσια αύξηση του όγκου των εμπορευμάτων που παραδόθηκαν ήταν πάνω από 100.000 χιλιόμετρα σε σιδηροδρομικές γραμμές της Κίνας και μειώθηκε κάθε μήνα από το τέλος του 2017, καθώς η εγχώρια ζήτηση έχει μαλακώσει.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα διψήφια ποσοστά μηνιαίων κερδών, οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές έχουν ως επί το πλείστον μειωθεί σε μονοψήφιες ή ακόμη και οριστικές μειώσεις. Η επιβράδυνση σημειώθηκε παρά τη μείωση, ή σε ορισμένες περιπτώσεις την ακύρωση, των ναύλων από την κρατική China Railway Corp τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους για την υποστήριξη της οικονομίας.

Το σιδηροδρομικό φορτίο λέγεται ότι είναι ένας δείκτης οικονομικής ανάπτυξης που ευνόησε ο πρωθυπουργός Li Keqiang όταν ήταν ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της βορειοανατολικής επαρχίας Liaoning στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για το Πεκίνο καθώς η επιβράδυνση της οικονομίας καθιστά πιο δύσκολη την διατήρησητης πολιτικής σταθερότητας.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Η βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας της Κίνας, η μεγαλύτερη στον κόσμο, αποτελεί βασικό δείκτη της δραστηριότητας στον βιομηχανικό τομέα της χώρας.

Η αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας επιβραδύνθηκε αισθητά από το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους στο χαμηλότερο σε τρία χρόνια.

Αν υπολογίσουμε ότι αποτελεί το ένα τρίτο περίπου του ΑΕγχΠ, η κινεζική βιομηχανία έχει υποστεί πιέσεις καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ έχει διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Πωλήσεις Αυτοκινήτων

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων της Κίνας υποχώρησαν πέρυσι για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1990. Τον Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις αυτοκινήτων, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα δέκατο του συνόλου των λιανικών πωλήσεων, μειώθηκαν για 15ο συνεχόμενο μήνα, μειώνοντας τις ελπίδες για οποιαδήποτε γρήγορη ανάκαμψη στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Εκτός από τα αυτοκίνητα, οι κινέζοι καταναλωτές μειώνουν τις αγορές τους σε όλα, από τα smartphones έως τα έπιπλα, καθώς η επιβράδυνση του εισοδήματος επιβραδύνεται και τα επίπεδα του χρέους αυξάνονται.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60% της οικονομίας της Κίνας.

Πτώση και στην αγορά θεάματος

Τα έσοδα από την αγορά κινηματογράφου της Κίνας το 2018 επιβραδύνθηκαν από το προηγούμενο έτος, φθάνοντας μόλις το 9% στο ισοδύναμο των 8,6 δισ. Δολαρίων. Αυτό σε σύγκριση με σχεδόν 13,5% αύξηση το 2017.

Η επιβράδυνση στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ταινιών στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει επιρεαστεί περαιτέρω φέτος, καθώς οι καταναλωτές σφίγγουν τις δαπάνες.

Τα έσοδα από τα box office τον περασμένο μήνα υποχώρησαν στο χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters που βασίζονται σε ημερήσιες στατιστικές που παρέχονται από το επίσημο China Movie Data Information Network.