Κυνηγά ακόμη μια νίκη ο Mads Ostberg

6

Ο Mads Ostberg μπορεί να διατηρήσει το αήττητο ρεκόρ του στην φετινή κατηγορία WRC 2 Pro με μια πιθανή 3η νίκη στο επερχόμενο Copec Rally Chile που θα πραγματοποιηθεί 9-12 Μαίου.

Ο Νορβηγός δυό εβδομάδες νωρίτερα στην Αργεντινή μετά την επιτυχία του στην Σουηδία εξασφάλισε την δεύτερη του φετινή νίκη στην κατηγορία και θέλει να φύγει από τους αγώνες της Νότιας Αμερικής με ακόμη μια επιτυχία για να καλύψει έδαφος στη μάχη τίτλου.

Έχει ξεκινήσει την χρονιά έναν αγώνα μετά από τον ηγέτη του πρωταθλήματος Lukasz Pieniazek και τον δεύτερο Gus Greensmith.

Ο Østberg απόκτησε την πρώτη του εμπειρία στους χωματόδρομους της Χιλής σε μια δοκιμή που πραγματοποίησε με το Citroën C3 R5 τη Δευτέρα.

“Ήταν λίγο διαφορετικό από το αναμενόμενο, οπότε προσπαθήσαμε να κάνουμε πρακτικά κάθε δυνατή επιλογή, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία που έχουμε από το προηγούμενο ράλι και τις δοκιμές μας”, δήλωσε ο Østberg.

Ο Pieniazek, ο οποίος είναι επικεφαλής του Greensmith με τέσσερεις βαθμούς απουσιάζει από τον αγώνα στη Χιλή, αλλά ο Βρετανός θα είναι παρών στην πρώτη επίσκεψη του WRC στη Χιλή για να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα των τεσσάρων βαθμών στο Ford Fiesta του από τον Østberg.

“Οι διοργανωτές μας παρείχαν κάποια βιντεοκλίπ και έχω ξοδέψει πολύ χρόνο, αλλά είναι δύσκολο να αποκτήσω μια ακριβή αίσθηση για το πώς θα είναι οι ειδικές διαδρομές, ειδικά όσον αφορά το πόσο πλατιές ή στενές θα είναι”, εξήγησε ο βρετανός οδηγός.

Οι δυό οδηγοί της Skoda Motorsport, Kalle Rovanperä και Marco Bulacia,  ολοκληρώνουν τους συμμετέχοντες στα Fabias, ενώ ο Bolivian Bulacia επενέρχεται μετά από τον αγώνα στην Αργεντινή.

Ο Benito Guerra στην WRC 2

Ο Benito Guerra έχει την ευκαιρία να επεκτείνει το προβάδισμα στην WRC 2,  αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στην Αργεντινή, παρά το γεγονός ότι έφερε την Fabia στο πρώτο σκέλος. Ο Μεξικανός είναι τρείς βαθμούς μακριά από τον Ole Christian Veiby και 15 μπροστά από τον Nikolay Gryazin, που οι δυό αυτοί οδηγοί θα απουσιάζουν από τη Χιλή.

Οι ισχυρότεροι αντίπαλοί του είναι πιθανότατα οι αδελφοί Pedro και Alberto Heller από την Χιλή. Ο Pedro, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα της Αργεντινής, βρίσκεται έκτος, δύο θέσεις πίσω από τον Alberto και οι δύο οδηγούν Ford Fiesta.

Ο Takamoto Katsuta από την Ιαπωνία είναι στο πρωτάθλημα μετά την αποχώρηση του Πολωνού Kajetan Kajetanowicz, ο οποίος αποχώρησε με το Volkswagen Polo στην Αργεντινή.

Στην WRC 2 δείνουν το παρών τους συνολικά 18 συμμετοχές και η κατηγορία κυριαρχείται από χιλιανούς οδηγούς. Τρία μέλη της οικογένειας Israel, οι Benjamin, Vicente και ο ξάδερφος τους Samuel, θα τρέξουν με τα C3, ενώ ο οκτώ φορές εθνικός πρωταθλητής Jorge Martínez θα λάβει μέρος με μια Fabia στον αγώνα της πατρίδα του.

Επίσης συμμετοχή έχει δηλώσει και ο Francisco López, νικητής της κατηγορίας SxS στο φετινό Ράλι Ντακάρ.