Κυριαρχία της Aston Martin στις κατηγορίες LMGTE Pro και Am

11

H Aston Martin πανυγήρισε τη νίκη και στις δυό κατηγορίες LMGTE Pro και Am στις 6ώρες του Fuji που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία και αποτελούσε τον 2ον από τους 8 αγώνες που περιλαμβάνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων αντοχής που ξεκίνησε το 2012 και βρίσκεται στην Season 8.

Η εργοστασιακή ομάδα της Aston Martin Racing πήρε μια πρώτη και μια Τρίτη θέση στην κατηγορία των κατασκευαστών στην LMGTE Pro ενώ η TF Sport κέρδισε στην LMGTE Am με το Aston Martin Vantage.

Με οδηγούς τους Marco Sorensen και Nicki Thilm το #95 Aston Martin Vantage AMR εξασφάλισε την πρώτη νίκη για την βρετανική μάρκα στο Fuji Speedway από το 2013 σε μια πολύ καλή εμφάνιση σε μικτές καιρικές συνθήκες. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για το #95 από τον περσινό αγώνα της Σαγκάη.

Το δίδυμο πήρε το προβάδισμα λίγο πριν από τη δεύτερη ώρα του αγώνα ακριβώς εκεί που οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν και έκανε την εμφάνιση της η βροχή και έγιναν πιο δύσκολες. Ανέβαζαν συνεχώς ρυθμό και στο τέλος κέρδισαν ένα γύρο μπροστά από το #92 Porsche 911 RSR-19 των Michael Christensen και Kevin Estre.

#95 ASTON MARTIN RACING / GBR / Aston Martin Vantage AMR — 6 Hours of Fuji – Fuji International Speedway – Oyama – Japan

Τρίτο στην κατηγορία LMGTE Pro και σε διαφορετική στρατηγική από το αδελφό του αυτοκίνητο ήταν το #97 Aston Martin Vantage AMR του Alex Lynn και του Maxime Martin που πήραν τη καρώ σημαία 24,6 δευτερόλεπτα πίσω από την Porsche.

Μετά από μια ισχυρή εκκίνηση και μια μεγάλη μάχη στον αγώνα μεταξύ των τριών κατασκευαστών ο αγώνας έπεσε σε ρυθμό καθώς η βροχή αυξήθηκε στα μέσα του αγώνα.

Η στρατηγική της Ferrari διακυβεύτηκε στην τέταρτη ώρα και δεν κατάφεραν να ξανακερδίσουν το έδαφος που έχασαν από τους αντιπάλους τους. Παρά το γεγονός ότι οι James Calado και ο Alessandro Pier Guidi στο #51 AF Corse Ferrari 488 GTE σημείωσαν τον ταχύτερο γύρο στη κατηγορία δεν μπορούσαν να προχωρήσουν μπροστά και αρκέστηκαν να ικανοποιηθούν με την 4η θέση ένα γύρο μπροστά από τους συμπαίκτες τους στο #71 Davide Rigon και Miguel Molina.

H TF Sport κυριάρχησε στην κατηγορία LMGTE Am μετά την εκκίνηση του αγώνα του νέου Aston Martin Vantage από την Pole Positio. Ετσι μετά από τέσσερις τερματισμούς στο WEC αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την βρετανική ιδιωτική ομάδα στα χέρια των Salih Yoluc, Charlie Eastwood και Jonny Adam.

Podium LMGTE Am- 6 Hours of Fuji – Fuji International Speedway – Oyama – Japan

Ήταν μια πρώτη νίκη στο WEC για ένα Τούρκο οδηγό τον Yoluc και μια πρώτη για την κατηγορία GTE Am στο δεύτερης γενιάς Vantage AMR.

Το τρίο των οδηγών τερμάτισε ένα γύρο μπροστά από την #83 AF Corse Ferrari 488 GTE των Francois Perrodo, Emmanuel Collard  και Nicklas Nielsen.

Στην Τρίτη θέση η Team Porsche 911 RSR με οδηγούς τους Felipe Fraga, Jeroen Bleekemolen και Ben Keating.

Βασικά ο αγώνας 6 ωρών στην Ιαπωνία που όπως προαναφέραμε έγινε κάτω από μεικτές καιρικές συνθήκες κύλισε χωρίς προβλήματα και η μόνη εμφάνιση του Safety Car στον αγώνα ήρθέ μετά από δυό λεπτά αγώνα όταν η #88 Dempsey Proton Porsche μπερδεύτηκε με άλλα δυό αυτοκίνητα συμπεριλαμβανομένης και της #98 Aston Martin Racing η οποία δυστυχώς είχε χάσει 22 γύρους