Κυριάρχησαν οι Ostberg και Veiby στην Pro και WRC 2

35

 O Mads Ostberg μετά από μια καθαρή διαδρομή σήμερα εξασφάλισε μια άνετη πρώτη νίκη στην καριέρα του στην WRC 2 Pro στο Ράλι Σουηδίας παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος με προβλήματα στο Citroën C3. 

Παρόλο που αισθάνθηκε άβολα στο τιμόνι, ήταν χωρίς προβλήματα κατά τα τελευταία 51 χιλιόμετρα και τερμάτισε 3m19.2s μπροστά από το Skoda Fabia του Kalle Rovanperä. 

“Ήταν μια ανακούφιση να είναι στο τέλος”, δήλωσε ο Østberg. “Να έρθει εδώ στον πρώτο μου αγώνα στην κατηγορία και η νίκη είναι καλή. Εντάξει, ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο αλλά το αποτέλεσμα είναι δυνατό”. 

Ο Rovanperä ήταν πιο γρήγορος σε δύο ειδικές σήμερα Κυριακή, αλλά έχοντας χάσει χρόνο σε τράπεζες χιονιού νωρίτερα στο ράλι, ο δεύτερος ήταν τόσο καλός όσο θα πήγαινε. 

Ο βρετανός οδηγός στο Ford Fiesta Gus Greensmith επέστρεψε στην SS18 στην Τρίτη θέση, 1m29.7s πίσω από το Rovanperä. Ο Lucasz Pieniazek γύρισε το Fiesta στην ίδια ειδικη και τερμάτισε τέταρτος.

Ο Eerik Pietarinen βρισκόταν στην πορεία να πάρει την τέταρτη θέση πριν από μια αναστάτωση την τελευταία στιγμή. Ο Φινλανδός χτύπησε μια πέτρα με το Skoda του στην τελευταία ειδική και αποσύρθηκε με σπασμένο τροχό.

 WRC 2

 Ο οδηγός του VW Polo, Ole Christian Veiby, διεκδίκησε τη νίκη στο WRC 2, αφού ο επικεφαλής αντίπαλος Jari Huttunen συνετρίβη στην προτελευταία ειδική. 


Ο ηγέτης της νύκτας του Σαββάτου Veiby ξεκίνησε 12 δευτερόλεπτα μπροστά από το Skoda της Huttunen και μια συναρπαστική αμφίδρομη μάχη φαινόταν να είναι στις κάρτες. Αλλά ο αγώνας αποδείχθηκε βραχύβιος όταν ο Huttunen αποχώρησε στην SS18.

Με τον Huttunen να βγαίνει από την μάχη, ο Veiby χαλάρωσε στην τελική ειδική για να σφραγίζει τη νίκη με 2m03.5s από τον συμπαίκτη  του οδηγό στο Polo Emil Lindholm. 

Ο συμπαίκτης του Veiby Johan Kristoffersson ήταν 16,1 δευτερόλεπτα πίσω τρίτος. Ο Σουηδός προχώρησε μπροστά από τον οδηγό του Fiesta Emil Bergkvist στην SS18, κάνοντας το 1-2-3 για τα Polo .

Ο Nikolay Gryazin ήταν πέμπτος, 18 δευτερόλεπτα πίσω, με τον βετεράνο του WRC Eyvind Brynildsen έκτο. Ο περασμένος νικητής του WRC 2 Takamoto Katsuta αποχώρησε από την όγδοη θέση στην τελευταία ειδική του αγώνα.