Κυρίαρχος ο Gus Greensmith στην WRC 2 Pro

32

O Gus Greensmith εξασφάλισε μια καθαρή νίκη στην WRC 2 Pro και δεν απειλήθηκε ποτέ.  Ο οδηγός της M-Sport Ford World Rally Team ξεκίνησε την σημερινή τελευταία ημέρα με ένα προβάδισμα πάνω από 14 λεπτά στο Fiesta, αφού ο κυριότερος του αντίπαλος ο Kalle Rovanperä έχασε πολύτιμο χρόνο μετά από μια συντριβή που είχε την Πέμπτη το βράδυ.

Ο Rovanperä κέρδισε όλες τις σημερινές ειδικές στο τιμόνι ενός Skoda Fabia R5, αλλά δεν μπορούσε να έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα από τον Greensmith. Ο Βρετανός υιοθέτησε μια προσέγγιση άνευ κινδύνου για να εξασφαλίσει τη νίκη πρώτη του νίκη στη νεοσύστατη κατηγορία.

Τη νίκη του αυτή ο Greensmith την αφιέρωσε στον πρώην συνοδηγό του Craig Parry, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση μετά από μια συντριβή σε δοκιμές για το προηγούμενο έτος στο ADAC Rallye Deutschland.

“Δίνω αυτή τη νίκη σε έναν άνθρωπο που τον αξίζει όσο και εγώ. Το κάναμε μαζί “, είπε ο Greensmith.

Ο Bonato πήρε παρθενική νίκη στην WRC 2

Ο Yoann Bonato κέρδισε μια άνετη πρώτη νίκη στην κατηγορία WRC 2 μετά από μια χωρίς προβλήματα διαδρομή στο Citroën C3.
Ο Γάλλος τερμάτισε περισσότερο από δύο λεπτά μπροστά από τον οδηγό της Ford Fiesta, Adrien Fourmaux, στην πρώτη εμφάνισή του στο WRC, αφού ο Guillaume de Mevius αποχώρησε ενώ ήταν δεύτερος στην SS14 με σπασμένη ανάρτηση.

Η έξοδος του De Mevius προώθησε τον Adrien Fourmaux, στην δεύτερη θέση στην πρώτη εμφάνιση του Γάλλου στην WRC.

Ο Ole Christian Veiby είχε μια καλή πορεία στο Volkswagen Polo για να τερματίσει τρίτος, περισσότερο από δύο λεπτά μπροστά από τη Skoda Fabia του Rhys Yates.

Ο Nicolas Ciamin κέρδισε και τις τέσσερις ειδικές της Κυριακής στο δρόμο του στην πέμπτη θέση στο Volkswagen Polo, ενώ ο οδηγός Skoda Fabia Manuel Villa συμπλήρωσε τα έξι κορυφαία πληρώματα.