Κυρίαρχος του αγώνα ο Σίμος Γαλαταριώτης

Ο περσινός πρωταθλητής έχει ανοίξει την διαφορά σχεδών στα 3 λεπτά στο Ράλι Γύρος της Κύπρου, 2ο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι

234

Απόλυτος κυρίαρχος της σημερινής μέρας στο Ράλι Γύρος της Κύπρου είναι ο Σίμος Γαλαταριώτης με τον Αντώνη Ιωάννου στο Skoda Fabia R5. Οι περσινοί πρωταθλητές κέρδισαν και τις τέσσερις ειδικές και έχουν σημαντικό πλεονέκτημα που πλησιάζει τα τρία λεπτά έναντι του Χρίστου Δημοσθένους και Πόλυ Κωσταντίνου στο Mitsubishi Lancer Evo X R4.

Δυνατές μάχες είχαμε και για την χαμηλότερη θέση στο βάθρο που με το τέλος της μέρας πέρασε στα χέρια του Παναγιώτη Γιάγκου με το Hyundai i20 R5 που κάλυψαν την διαφορά και πέρασαν μπροστά από τους Πέτρο Παντελή και Κύπρο Χριστοδούλου που υποβιβάστηκαν στην 4η θέση γενικής.

Εντυπωσιακός και με ταχύτητα κινήθηκε ο Γιώργος Παφίτης που με το τέλος της μέρας ανέβηκε στην 5η θέση και τον ακολουθά ο Σοφής Ρούσος που συμπληρώνει πλέον την πρώτη εξάδα.

Σταθερά στην 7η θέση από την αρχή του αγώνα παραμένει ο Γιώργος Νέστωρος που τον ακολουθά ο Κωσταντίνος Τελεβάντος που είναι και ο πρωτοπόρος στην δικήνητη κατηγορία έχοντας μάλιστα τον έλεγχο της κατηγορίας μπροστά από τον Παναγιώτη Ξενοφώντος που βρίσκεται στην 10η θέση γενικής.

Ο Σταύρος Αντωνίου μετά την απώλεια σημαντικού χρόνου που είχε το πρωί κάλυψε κάποιο από το χαμένο έδαφος και είναι πλέον στην ένατη θέση γενικής.

Στους άτυχους του αγώνα έχουν προστεθεί και οι Νικόλας Χατζηματθέου και Χρυσόστομος Παντελή και ολοκλήρωσαν το σκέλος από τα 26 πληρώματα που ξεκίνησαν τα 21.

Κάποια από  τα πέντε πληρώματα θα κάνουν χρήση του δικαιώματος Rally 2 και θα επανέλθουν και πάλι αύριο στην ενεργό δράση.

Η αυριανή τελευταία μέρα του αγώνα θα περιλαμβάνει άλλες τέσσερις ειδικές διαδρομές (δυό επαναλαμβανόμενες) την Λυθροδόντα – Μάντρα του Καμπιού και την Πολιτικό – Μαχαιρά.

Η αυριανή μέρα θα ξεκινήσεις στις 9:30 από το Μακάριο Στάδιο και ο τερματισμό αναμένεται να γίνει στην περιοχή Σταυρού στο Στρόβολο στις 16:30 όπου θα ακολουθήσει και η απονομή των επάθλων.