Λυπημένος νοιώθει ο Rovanpera που θα απουσιάζει από το Monte-Carlo ο Latvala

67

Ο νεαρός οδηγός Kalle Rovanpera ελπίζει ότι ο Φινλανδός Jari- Matti Latvala θα βρεί έναν τρόπο να ανταγωνιστεί τακτικά και πάλι αυτή τη χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Παράλληλα ο 19χρόνος φινλανδός τονίζει ότι είναι λυπηρό που ο  Latvala έχασε την θέση του στο Toyota Yaris και θα απουσιάζει ο πιο έμπειρο ανταγωνιστής του WRC με 208 εκκινήσης από τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς για πρώτη φορά από το 2005.  Ως γνωστό την θέση του στην Toyota Gazoo Racing πήρε ο Rovanperä που δήλωσε: “Είναι λίγο λυπηρό για μένα ότι ο Jari-Matti δεν πρόκειται να είναι εκεί για όλη τη σεζόν.

“Μου αρέσει πολύ σαν οδηγός και σαν άνθρωπος. Είναι ένας από τους ωραιότερους τύπους που γνωρίζω και είναι πραγματικά ένας σωστός οδηγός. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι δεν είχε τόσο καλή σεζόν τα τελευταία χρόνια επειδή είναι ένας από τους ταχύτερους στο WRC.

“Υποθέτω ότι μερικές φορές οι αγώνες είναι έτσι. Ελπίζω πραγματικά ότι θα μπορέσει να λάβει μέρος σε κάποιους αγώνες. Ξέρω ότι θέλει να οδηγήσει, οπότε θα ήταν υπέροχο αν μπορεί να συμβεί αυτό. Αγαπά αυτό το άθλημα τόσο πολύ και όταν του μιλάς, ξέρεις ότι είναι σαν τον πραγματικό καλό αγώνα. “

Μετά τη λήξη του Rallye Monte-Carlo (23-26 Ιανουαρίου), ο Latvala θα οδηγήσει έναν ιδιωτικό Yaris στον δεύτερο γύρο στη Σουηδία και στον γύρο στη Φινλανδία τον Αύγουστο.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω αυτά τα δύο ράλι”, ανέφερε ο Latvala στα τέλη του περασμένου χρόνου. “Αλλά δουλεύω για να κερδίσω κάποια χορηγία για να προσθέσω και τους αγώνες στη Σαρδηνία, στην Πορτογαλία και στο Rally GB. Αν ήθελα να υλοποιήσω πλήρως το όνειρο μου, αυτό θα περιλάμβανε και τον αγώνα στη Νέα Ζηλανδία, αλλά αυτό είναι πολύ ακριβό. “

Ο Latvala έχει ακόμα το μάτι στραμμένο για την επόμενη σεζόν με πλήρες ωράριο. “Είμαι 34 ετών τώρα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχω ακόμα μερικά καλά χρόνια μέσα μου”, είπε.