Μάχη Loeb και Ogier για τη δεύτερη θέση

41

Στην τελική του φάση έχει περάσει το Ράλι Χιλής που περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές και 60 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Ενδιαφέρων στη σημερινή μέρα είναι η μάχη για την δεύτερη θέση ανάμεσα στους δυό πολυπρωταθλητές Sebastien Loeb και Sebastien Ogier.

Εναρκτήρια ειδική ήταν η Bio Bio  12,52χλμ που διασχίζει την οροσειρά Nahuelbura ξεκινώντας από τον ποταμό Biobio και φτάνοντας κοντά στην ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού με θέα στο Golfo de Arauco. Ο δρόμο είναι στενός και με πολλές στροφές καθώς κατεβαίνει μέσα από τα δέντρα για απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων. Στη συνέχεια γίνεται ο δρόμος πιο ανοικτός και γρηγορότερος καθώς φτάνει στο τέρμα με δυό θεαματικές φουρκέτες.

Ο Loeb ήταν 4,0 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από τον συμπατριώτη του Γάλλο Ogier μέσω της υγρής, ολισθηρής και ομιχλώδες ειδικής διαδρομής Bio Bió. Έκοψε την διαφορά μεταξύ του ζεύγους σε μόλις 1,1 δευτερόλεπτα με τρείς ακόμη ειιδικές να παραμένουν σε αυτόν τον έκτο γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι FIA.

Ήταν ένα απαιτητικό άνοιγμα στο τρίτο και τελικό σκέλος για όλους και ο Loeb, οδηγώντας ένα Hyundai i20 σε χωματόδρομους για πρώτη φορά στη Χιλή, δήλωσε ότι δεν ήταν το πιο άνετο ξεκίνημα της ημέρας.

“Δεν είναι τέλεια ειδική για μένα. Η σταθερότητα  άλλαζε όλη την ώρα και ήταν δύσκολο να βρείς ρυθμό και να είσαι 100% σίγουρος. Έκανα μερικά λάθη. Ήταν δύσκολο να κάνω μια τέλεια ειδική σε αυτές τις συνθήκες “, δήλωσε ο Loeb.

Ο Ogier φάνηκε ανίκανος να αποκρούσει τον Loeb. “Δεν μπορώ να κάνω περισσότερα. Εκανα ό, τι καλύτερο μπορούσα. Δίνω όλα όσα έχω, έτσι θα δούμε τι θα συμβεί “, δήλωσε ο οδηγός της Citroën C3.

Ο ηγέτης του ράλι Ott Tänak ήταν έκτο ταχύτερος στην Toyota Yaris, καθώς το πλεονέκτημά του υποχώρησε πίσω κάτω από το μισό λεπτό στα 29,8 δευτερόλεπτα.

“Δεν ήταν εύκολο, υπήρχε πολλή χαλαρή λάσπη και ήταν αρκετά ολισθηρή και η ομίχλη στην αρχή. Είναι ένα δύσκολο πρωί και ελπίζω ότι θα γίνει καλύτερο”, δήλωσε ο Εσθονος, κυνηγώντας τη δεύτερη νίκη της φετινής χρονιάς.

Ο Kris Meeke της Toyota Gazoo, μαζί και ο Jari-Matti Latvala, κυνήθηκαν γρήγορα για να κερδίσει την ειδική κατά 0,4sec ο βρετανός. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Meeke να πλησιάσει στα 3,8 δευτερόλεπτα από τον ένατο-τοποθετημένο Mads Østberg στην προσπάθειά του να αναρριχηθεί στην γενική κατάταξη μετά τη χθεσινή απώλεια χρόνου που τον έριξε αρκετά πίσω.