Με αισιοδοξία βλέπει η Toyota τον αγώνα στη Κορσική

38

Η συνέχεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2019 μεταφέρεται την ερχόμενη εβδομάδα (28-31 Μαρτίου) στην Κορσική όπου θα γίνει ο 4ος αγώνας της χρονιά και ο πρώτος καθαρά ασφάλτινος.

Όλες οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος έχουν κάνει τις προετοιμασίες τους ώστε να είναι έτοιμες για το καλύτερο δυνατό σε αυτό τον κλασικό και απαιτητικό αγώνα του πρωταθλήματος.

Λίγες μόνο μέρες πριν τον αγώνα και ενώ όλα είναι στην διαδρομή για την Κορσική ο επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing, Tommi Makinen σε δηλώσεις που έκανε στο wrc.com πιστεύει ότι μια ισχυρή παρουσία στην ενακτήρια ημέρα του αγώνα την Παρασκευή θα είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία.

Αυτή η διαδρομή του πρώτου καθαρού ασφάλτινου γύρου του πρωταθλήματος έχει μια νέα θέση εκκίνησης στο Πόρτο-Βέκιο, στο νότιο τμήμα του νησιού, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο σκέλη τριών διαδρομών την Παρασκευή χωρίς καθόλου ενδιάμεση υπηρεσία μέχρι το τέλος της ημέρας. 

Και χωρίς καμία πιθανότητα να γίνουν σοβαρές αλλαγές πριν από την ολοκλήρωση των 121 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ο Mäkinen θέλει τους οδηγούς Ott Tänak, Jari-Matti Latvala και Kris Meeke να μπορέσουν να προχωρήσουν σκληρά από την αρχή. 

“Με τόσες πολλές στροφές και πολύ μακρινές ειδικές, θα πρέπει να έχετε πλήρη αυτοπεποίθηση στο αυτοκίνητο, αλλιώς μπορεί να χάσετε πολύ χρόνο και γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχετε το σωστό ρυθμό  εξήγησε ο Mäkinen.

“Φέτος, αυτό θα είναι ιδιαίτερα αληθές την Παρασκευή επειδή δεν υπάρχει σωστή υπηρεσία στη μέση της ημέρας για να γίνουν μεγάλες αλλαγές αλλά ξέρω ότι η ομάδα μας προετοιμάζεται όσο το δυνατόν καλύτερα και ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα άλλο ισχυρό σαββατοκύριακο.”

Η Toyota κατευθύνεται στην Κορσική για να οδηγήσει τα πρωταθλήματα των οδηγών και των κατασκευαστών και ελπίζοντας να κερδίσει μια καλή απόδοση όπως πέρυσι, όταν ο Tänak ήταν δεύτερος και η WRC Yaris κέρδισε συνολικά επτά ειδικές. 

“Θα πάμε στην Κορσική και αισθανόμαστε αισιόδοξη για τις πιθανότητές μας”, δήλωσε ο Mäkinen. “Είναι ένα πολύ δύσκολο ράλι, όπως διαπίστωσα πολλές φορές όταν οδηγούσα, αλλά οι οδηγοί μας έχουν δείξει ότι μπορούν να είναι γρήγοροι εκεί”. 

Και οι τρεις οδηγοί που δοκιμάστηκαν την περασμένη εβδομάδα, και ο νικητής της Κορσικής το 2015, Latvala, ήταν ικανοποιημένος από την πρόοδο που σημειώθηκε. “Είχα μια καλή δοκιμασία: κάναμε 200 χιλιόμετρα και δοκιμάσαμε πολλά πράγματα, όχι μόνο για αυτό το ράλι αλλά και για το μέλλον”, ανέφερε ο Latvala.

“Στο Rallye Monte Carlo έχω αγωνιστεί με την υποστροφή, έτσι δούλεψα σε αυτό και βελτιώσαμε τη στροφή, καθώς και το φρενάρισμα, και αισθάνομαι πιο σίγουρος με το αυτοκίνητο”.