Με Breen στην βρετανία και Loeb στην Ισπανία η Hyundai

14

Για ακόμη μια φορά η Hyundai Motorsports ανακατώνει την τράμπουλα ανάμεσα στους πέντε οδηγούς της για την φετεινή χρονιά στην προσπάθεια της να προστατεύσει το προβάδισμα που έχει στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ετσι ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Loeb θα επιστρέψει για το έκτο του αγώνα στην φετινή χρονιά που αναμένεται να είναι και τελευταίος του στο WRC στο RallyRACC Catalunya – Rally de España που θα γίνει 24-27 Οκτωβρίου

O Craig Breen θα είναι πίσω στο τιμόνι ενός i20 για τον προηγούμενο γύρο στο Wales Rally GB που θα γίνει 3 – 6 Οκτωβρίου.

Η διετή συμφωνία του Loeb με τη Hyundai περιλάμβανε έξι γύρους στην αγωνιστική χρονιά του 2019. Μια επιστροφή στην Ισπανία, όπου την περασμένη σεζόν ο Γάλλος σημείωσε την πρώτη νίκη του μετά από απουσία πάνω από πέντε χρόνια για την Citroën Racing.

Ο αγώνας στην Ισπανία θα είναι ο πρώτος αγώνας του Loeb από το Μάιο που έτρεξε στο Vodafone Rally de Portugal και θα συνεργαστεί με τον κυνηγό του τίτλου Thierry Neuville και τον ήρωα της Ισπανίας Dani Sordo. Να θυμίσουμε ότι το καλύτερο αποτέλεσμα του Loeb ήταν η χαμηλότερη θέση στο βάθρο στο νεοεισερχόμενο στο πρωτάθλημα αγώνα της Χιλής.

Η συγκομιδή βαθμών για τους κατασκευαστές έχει συνδέσει την επιστροφή του Breen στον αγώνα της Βρετανίας μετά από το εντυπωσιακό του ντεμπούτο στο Neste Rally της Φινλανδίας τον περασμένο μήνα. Ο Ιρλανδός τερμάτισε έβδομος και ήταν ο κορυφαίος οδηγός της Hyundai καθ ‘όλη τη διάρκεια του αρχικού σκέλους πριν  δεχθεί σκόπιμες ποινές την τελευταία ημέρα για να επιτρέψει στο Neuville να προχωρήσει μπροστά.

Από τότε ο Breen κέρδισε το ράλι του Ulster στο ντεμπούτο του σε i20 R5 για να κατακτήσει το ιρλανδικό πρωτάθλημα ασφάλτου. Οι συμπαίκτες του στη Βρετανία θα είναι οι  είναι ο Neuville και ο Νορβηγός Mikkelsen.

“Είμαστε τόσο ευγνώμονες για την Hyundai για την εμπιστοσύνη τους σε εμένα και τον Paul για άλλη μια φορά, ειδικά σε ένα ράλι τόσο κοντά στην καρδιά μου όπως το Rally GB. Πίσω στα λασπώδη Ουαλικά δάση και τους πλατιούς δρόμους, δεν μπορούμε να περιμένουμε “, δήλωσε ο Breen στα μέσα ενημέρωσης μετά την ανακοίνωση της κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας νωρίτερα σήμερα το απόγευμα.

Να τονίσουμε ότι η Hyundai  ανακατέβει συνεχώς το πακέτο με τους πέντε οδηγούς της ομάδας της σε όλη την σεζόν σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει τον τίτλο του πρωταθλήματος των κατασκευαστών. Το προβάδισμά τους μειώθηκε σε οκτώ βαθμούς μετά την μεγάλη επιτυχία της Toyota Gazoo Racing στο ADAC Rallye Deutschland τον περασμένο μήνα.