Με εντολή έχασε τον τίτλο ο Mikko Hirvonen το 2009

101

Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια την Κυριακή 24 Μαΐου 2009, ολοκληρώθηκε ο έκτος γύρος του WRC, το Rally d’Italia Sardegna. Φτάνοντας στο ιταλικό νησί, η συζήτηση αφορούσε τη συνεχιζόμενη κυριαρχία της Citroën.

Μια απόφαση που ελήφθην πριν από μια δεκαετία σήμερα κοστίζει στον Mikko Hirvonen ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και την δυνατότητα να σπάσει το καταπληκτικό ρεκόρ των εννέα τίτλων που σημείωσε ο Sebastien Loeb.

Ο γάλλος κατασκευαστής είχε κερδίσει τους προηγούμενους έξι γύρους, με τον Loeb στην κορυφή του πρωταθλήματος οδηγών με 50 ολόκληρους βαθμούς από τα πρώτα πέντε ράλι του έτους.

Η Ford δεν είχε κερδίσει για έξι μήνες. Επιπλέον, ο Jari-Matti Latvala δημιούργησε την εμπιστοσύνη του μετά από έναν τρομακτικό ατύχημα που είχε σε μια πορτογαλική βουνοπλαγιά δύο ράλι νωρίτερα. Ο συνεργάτης του Latvala, Hirvonen, ήταν 19 βαθμούς κάτω από τον Loeb στην αρχή του αγώνα και οι Φινλανδοί οδηγοί της M-Sport είχαν ανάγκη το αποτέλεσμα.

Το πρώτο εξάμηνο κυριάρχησε από την τακτική, καθώς η Citroën προσπάθησε να διευκολύνει τον Loeb που έτρεχε πρώτος στο δρόμο σε ζεστές και ξηρές συνθήκες. Η Ford απάντησε, αλλά στη ζέστη της μάχης, ο Hirvonen δεν κατάφερε να πιστέψει πόσο χρόνο η ομάδα του ζήτησε να πέσει και ότι το Ford απέτυχε να επωφεληθεί πλήρως.

Ο Loeb καταλήξε να τρέχει πίσω από τον Hirvonen, αλλά πληρώνε το τίμημα για την τακτική του προσέγγιση, όταν κατέρρευσε σε ένα βράχο που τραβούσε.

Σε αυτό που παραμένει μια από τις ταχύτερες αλλαγές τροχών στην ιστορία του θεσμοού ο Loeb και ο συνοδηγός του Daniel Elena ήταν πίσω στο αυτοκίνητο και στο δρόμο τους μετά από μόλις 1m10s. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες παρατήρησαν ότι ο Elena δεν είχε λυγίσει τις ζώνες του εγκαίρως και δόθηκε ποινή διάρκειας δύο λεπτών.

Στην τελευταία μέρα, ο Latvala ήταν 9,9 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Hirvonen με τον Petter Solberg περισσότερο από ένα λεπτό πίσω στο ιδιωτικό του Citroën Xsara. Ο αρχηγός της ομάδας Malcolm Wilson βρέθηκε ανάμεσα σε ένα βράχο και ένα σκληρό μέρος. Τι πρέπει να κάνει?

Η απόφαση ήταν να αφήσουμε τα αυτοκίνητα στη θέση τους. Τελικά, η ομίχλη και η πούδρα που κρέμεται πρώτα στο δρόμο για τοβLatvala ήταν ένα σημαντικό πλεονέκτημα, αλλά ο κόσμος περίμενε ότι η J-ML θα τραβούσε ή θα έκανε μια τελική επίθεση που δεν ήρθε ποτέ.  Απότέλεσμα ένας ευτυχισμένος Latvala γιόρτασε τη δεύτερη νίκη του στο WRC.

Ο Hirvonen κατέγραψε οκτώ πόντους αντί των 10. Έξι αγώνες και πέντε μήνες αργότερα, όταν έγινε η τελική αναμέτρηση, ήταν ένα βαθμό πίσω από τον Loeb.

Η αλλαγή του Fords πριν από περίπου 10 χρόνια σήμερα θα έδινε στον Mikko τους δύο βαθμούς που έπρεπε να είναι παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μιλώντας με τον Γουίλσον για μια δεκαετία, θυμάται για μια δύσκολη απόφαση εκείνο το πρωί.

“Ήμασταν εντελώς συχισμένοι”, είπε. “Προφανώς ο Mikko ήταν ο πρώτος οδηγός και θέλαμε να τον υποστηρίξουμε, αλλά ταυτόχρονα ο JariMatti είχε μια τόσο δύσκολη αρχή για το χρόνο και πραγματικά ήθελα να τον προωθήσω.

“Μην ξεχνάτε ότι είχε μόλις αυτό το τεράστιο ατύχημα στην Πορτογαλία και ένιωσα πραγματικά μια νίκη θα βοηθούσε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη του. Τότε δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ιδέα για τον τρόπο που θα έπαιζε η υπόλοιπη σεζόν » , είπε.