Με Neuville, Sordo, Loeb στην ισπανία η Hyundai

10

Με τρία πληρώματα θα λάβει μέρος στον προτελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην Ισπανία η ομάδα της Hyundai Motorsport καθώς θέλει να αυξήσει το προβάδισμα της στην μάχη για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Η δεύτερη θέση του Neuville σε συνδιασμό με την 5η θέση του Andreas Mikkelsen στο Ράλι Ουαλίας ήταν τον 11 βάθρο για την ομάδα φέτος που δίνει πραγματικά μεγάλη μάχη με την Toyota Gazoo Racing για τον τίτλο κατασκευαστών όπου η ομάδα της Νοτίου Κορέας έχει προβάδισμα 8 βαθμούς.

Το ράλι Ισπανίας αποτελεί τον 13ο γύρο και είναι ο μοναδικός φετινός αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος που πραγματοποιείται σε μεικτές επιφάνειες και περιλαμβάνει συνολικά 17 ειδικές διαδρομές. Την Παρασκευή πρώτη μέρα του αγώνα τα πληρώματα θα τρέξουν σε χωμάτινες ειδικές ενώ τις υπόλοιπες δυό μέρες σε ασφάλτινες.

Οι ομάδες την Παρασκευή το βράδυ θα έχουν στην διάθεση τους 75 λεπτά για να μετατρέψουν τα αγωνιστικά από χωμάτινες συνθήκες σε ασφάλτινες.

Τα τρία Hyundai i20 Coupe WRC, θα οδηγήσουν οι Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul, οι οποίοι θα πλαισιωθούν από τους Dani Sordo – Carlos del Barrio και Sebastien Loeb – Daniel Elena. Όλα τα πληρώματα την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησαν δοκιμές σε περιοχές της Tarragona για ένα διήμερο. Αρχικά οδήγησαν στο χώμα οι Loeb και Sordo στο χώμα και στη συνέχεια μαζί τους προστέθηκε και ο Neuville για δοκιμές στην άσφαλτο.

Η Hyundai Motorsport τα τελευταία χρόνια κατάφερε να βρεθεί τρεις φορές στο βάθρο. Δυό με τον Ισπανό Dani Sordo το 2016 και το 2017 όταν τερμάτισε στην πρώτη τριάδα μαζί με τον Thierry Neuville.

Όσο αφορά τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastien Loeb ο γάλλος οδηγός τρέχει για πρώτη φορά φέτος μετά την Πορτογαλία τον Ιούνιο και θα προσπαθήσει να επιτύχει της περσινή του επιτυχία όπου κέρδισε τον αγώνα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo δήλωσε σχετικά: « έχουμε ένα στόχο στο Rally de Espana και αυτός δεν είναι άλλος από το να αυξήσουμε το προβάδισμα μας στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Φυσικά γνωρίζουμε ότι δε θα είναι καθόλου εύκολο με το επίπεδο ανταγωνισμού που υπάρχει τη φετινή σεζόν, όμως θα τα δώσουμε όλα για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Απομένουν μόνο δυό αγώνες και δεν μπορούμε να χάσουμε άλλες ευκαιρίες. Είμαι πεπεισμένος ότι τα πληρώματα μας θα καταφέρουν να εκπληρώσουν τους στόχους μας. Κρατούμε την τύχη στα χέρια μας».

Από την πλευρά του ο Thierry Neuville που βρίσκεται ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου οδηγών με περιορισμένες όμως πιθανότητες ανέφερε: «πλησιάζουμε ένα κρίσιμο σημείο στη σεζόν και ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, να παλέψουμε για τη νίκη. Την ίδια στιγμή γνωρίζουμε ότι ο αγώνας στην Ισπανία είναι ένας μοναδικός αγώνας καθώς είναι και ο μοναδικός που τρέχει σε δυό επιφάνειες. Την πρώτη μέρα σε χώμα και στις άλλες δυό μέρες σε ασφάλτινες συνθήκες. Έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και είναι ένας από τους αγαπημένους μου. Έχει προκλήσεις τις οποίες ανυπομονώ να αντιμετωπίσω και δείξαμε κατά το παρελθ.ον ότι είμαστε αρκετά δυνατοί και στις δυό επιφάνειες».