Με συνοδηγό τον Hugo Magalhães στην Τσεχία η Nabila Tejpar

35

Με συνοδηγό τον Hugo Magalhães στην Τσεχία η Nabila Tejpar

Η Nabila Tejpar θα συνεχίσει να αξιοποιεί την εμπειρία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA καθώς θα έχει την υποστήριξη νέου συνοδηγού με εμπειρία του Hugo Magalhães.

Ο Πορτογάλλος συνοδηγός που αντικαθιστά τον Max Freema , για το Barum Czech Rally Zlín της επόμενης εβδομάδας θα σηματοδοτήσει την 30η  εκκίνηση του σε αγώνες του ERC μαζί με την Tejpar για τον εξολοκλήρου ασφάλτινο αγώνα.

“Έχοντας τον Hugo μαζί μου θα με βοηθήσει, καθώς μπορεί να φέρει την εμπειρία του στον αγώνα και τους ευρωπαϊκούς δρόμους στην ομάδα. Είναι εξαιρετικά καταρτισμένος “, δήλωσε η Tejpar.

Για την Tejpar, εν τω μεταξύ, το Barum Czech Rally Zlín είναι ο τρίτο της αγώνα στο ERC που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της μετά το δεύτερο γύρο στο 76ο Ράλι Πολωνίας PZM στα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, συνέχισε να ασχολείται με την εμφάνιση σε επιλεγμένες εκδηλώσεις επίδειξης, όπως το Φεστιβάλ Goodwood και το Φεστιβάλ Eifel Rallye.

“Αισθάνομαι πολύ μακριά από το πρωτάθλημα, αλλά ευτυχώς δεν έχω βγει από τη θέση του οδηγού για πολύ καιρό από την Πολωνία”, δήλωσε η βρετανίδα Tejpar, η οποία οδήγησε τον Proton Iriz R5 σε γερμανικό αγώνα. “Η ευκαιρία να οδηγήσει το Proton ήταν καταπληκτική, αλλά πρέπει να επανέλθω στη γη τώρα και να επικεντρωθώ στη δοκιμασία που πρέπει να περάσω. Το Barum σίγουρα δεν πρόκειται να είναι εύκολος αγώνας.”

Η κύρια επικέντρωση της Tejpar στην Τσεχία θα είναι η επιδίωξή της για το γυναικείο τρόπαιο ERC. Με τρείς αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της χρονιάς Τσεχίας, Κύπρου και Ουγγαρίας, ακολουθεί την πρωτοπόρο συμπατριώτισσα της Catie Munnings – την νικητή του 2016 – κατά 11 πόντους. Η Catie έχει 93 βαθμούς και η Tejpar 82 με την Emma Falcon να ακολουθεί στην 3η θέση με 70 βαθμούς ενώ η Cristiana Oprea ακολουθεί με 55 βαθμούς

“Δεν μπορώ να τρέξω σε όλους τους υπόλοιπους γύρους, γι ‘αυτό πρέπει να σκοράρω καλά για να διατηρήσω τις πιθανότητες μου για το ERC Ladies’ Trophy”, ανέφερε. “Δεν πρόκειται να είναι εύκολο, καθώς είμαι η πιο άπειρος οδηγός από τους υποψηφίους αλλά αυτό δεν θα με σταματήσει να προσπαθώ για μια νίκη. Είμαι ενθουσιασμένη που βλέπω τι συμβαίνει. “