Με τη Hyundai στην Φινλανδία ο Craig Breen

14

O Craig Breen θα λάβει μέρος με την ομάδα της Hyundai Motorsport στον επόμενο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στο Neste Rally Finland καθώς θα τρέξει το τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας μαζί με τους Thierry Neuville και Andreas Mikkelsen

Ο Ιρλανδός οδηγός ανακοινώθηκε από τον Κορεάτη κατασκευαστή πριν μερικές μέρες και την ίδια μέρα βρέθηκε στο εργοστάσιο της ομάδας για τοποθέτηση καθίσματος σε ένα i20 Coupe WRC.

Ο Breen, ο οποίος έχασε την θέση του στην Citroën Racing στα τέλη του περασμένου χρόνου, εργάστηκε σκληρά για να βρει έναν τρόπο ώστε να έλθει πίσω στην κορυφαία σειρά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Breen, έλαβε μέρος σε μια σειρά εθνικών αγώνων σε μια ποικιλία αυτοκινήτων R5 αυτή τη χρονιά, δήλωσε: “Είμαι χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχω με την Hyundai Motorsport στο Ράλι Φινλανδίας και να επιστρέψω σε ένα παγκόσμιο ράλι.

“Ήταν μια μακρά και ασθενής αναμονή, που έπρεπε να παρακολουθήσουν όλοι οι άλλοι που οδήγησαν φέτος. Είναι τιμή μου να έχω αυτή τη μοναδική ευκαιρία με τον Paul Nagle ως συνοδηγό μου “.

Ο 29χρονος έχει ξεκινήσει 9 φορές το Neste Rally Finland και οδήγησε ένα DS 3 WRC στην τρίτη θέση στον αγώνα του 2016.

“Η Φινλανδία”, δήλωσε ο Breen, “είναι ο αγώνας που έχω κάνει στο WRC, οπότε ελπίζω ότι θα μπορέσω να φέρω κάτι στην ομάδα. Παίρνω άφθονο χρόνο καθίσματος πριν από τη Φινλανδία.

“Θα παραμείνει μια πρόκληση και είμαι έτοιμος να την πιάσω και με τα δύο χέρια. Θα αγωνιστώ με το # 42, έναν αριθμό που έχω αγωνιστεί από το πρώτο μου χρόνο στο karting το 1998, και αυτό ήταν πάντα πολύ τυχερό. Ας ελπίσουμε ότι παραμένει έτσι! “

Πριν από τον αγώνα, ο Breen θα συμμετάσχει και στο Ράλι Εσθονίας 12-14 Ιουλίου που αποτελεί αγώνα προώθησης του WRC, όπου θα συναγωνιστεί μαζί με τον συμπαίκτη του Mikkelsen.

Ο υπεύθυνος της ομάδας Hyundai Motorsport Andrea Adamo δήλωσε:  “Το Ράλι Φινλανδία είναι ένα πολύ ιδιαίτερος αγώνας που δικαιολογεί μια προσέγγιση όπως κανένας άλλος αγώνας στο ημερολόγιο. Είναι μια τεράστια πρόκληση τόσο για τις ομάδες όσο και για τα πληρώματα.

“Με τη μάχη του πρωταθλήματος να εισέρχεται σε μια κρίσιμη φάση και ο ανταγωνισμός να είναι τόσο κοντά μεταξύ των κατασκευαστών, έχουμε φέρε τονι Craig Breen στη σειρά μας για τη Φινλανδία.

“Έχει αποδείξει την τάξη του σε αυτό το γεγονός στο παρελθόν και έχει πολλή εμπειρία, η οποία θα είναι ανεκτίμητη για εμάς. Είμαστε σίγουροι ότι έχει αρκετή προετοιμασία με το Ράλι της Εσθονίας, ένα γεγονός παρόμοιο με το στυλ της Φινλανδίας και το τεστ πριν από την εκδήλωση. Καλωσορίζουμε τους Craig και Paul στη Hyundai Motorsport για αυτό το ράλι και ανυπομονούμε να δούμε τι μπορούν να κάνουν μαζί με τον Thierry / Nicolas Gilsoul και τον Andreas / Anders Jæger. “

Ένα διπλό στοίχημα για τη Hyundai Motorsport – με τη νίκη του Dani Sordo και του Mikkelsen να τερματίζει τρίτος, τελευταία φορά στο Rally Italia Sardegna, ενίσχυσε το πλεονέκτημα της κορεατικής ομάδας στην κορυφή της κατάταξης του FIA World Rally Championship σε 44 βαθμούς.