Με τον Takamoto Katsuta στην Ιαπωνία το Νοέμβριο η Toyota

19

Η Toyota Gazoo Racing ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος με ένα αυτοκίνητο στο Ράλι Aichi / Gifu 2019 που θα γίνει  9-10 Νοεμβρίου και θα αποτελεί τον δοκιμαστικό αγώνα της Ιαπωνίας ως προπομπός για είσοδο της Ιαπωνίας στο αγωνιστικό ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Θα τρέξει με οδηγό τον τοπικό ήρωα Takamoto Katsuta που θα οδηγήσει μια Toyota Yaris WRC.

“Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα οδηγήσω το Yaris WRC σε ιαπωνικούς δρόμους. Ελπίζω πολλοί οπαδοί και αρχάριοι να έρθουν και να απολαύσουν το Yaris WRC μαζί μου », δήλωσε ο Katsuta, ο οποίος κάνει το WRC World Rally Car ντεμπούτο του στο ADAC Rallye Deutschland την επόμενη εβδομάδα 22 – 25 Αυγούστου.

Ο δοκιμαστικός αγώνας ο οποίος διοργανώνεται από την ορανωτική επιτροπή του αγώνα WRC Ιαπωνίας, θα διεξαχθεί την εβδομάδα πριν από τον αγώνα Kennards Hire Rally Australia, επιτρέποντας στους εκπροσώπους των ομάδων να επιθεωρήσουν το πάρκο εξυπηρέτησης και τις ειδικές διαδρομές καθ ‘οδόν προς την εκδήλωση του WRC.

Θα προγραμματιστούν δοκιμαστικές ειδικές διαδρομές για συμπερίληψη στον επόμενο γύρο του WRC, που  δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, και θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την εκπαίδευση των διοργανωτών και των μαρσαλ.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Expo της Nagakute City στο κύριο νησί του Honshu της Ιαπωνίας. Βρίσκεται 260 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Τόκιο και διαθέτει πληθυσμό περίπου οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων. 
Δεκατέσσερις ειδικές διαδρομές ταχύτητας που καλύπτουν περίπου 150 χιλιόμετρα θα περιλαμβάνονται σε μια διαδρομή 730 χιλιομέτρων στις περιοχές Aichi και Gifu.